– Vi speiler oss i fornøyde kunder. Det er stor entusiasme bak bilmerket vårt fordi det representerer kvalitet i alle modeller og folk er fornøyde med servicen vår. Her er det bare å stå på videre, sier daglig leder Paul Wathne hos Nils Wathne Auto, Mercedes-Benz-forhandleren i Haugesund.

Tekst: Terje Emil Johannessen

Paul Wathne er stolt som en hane som frontmann for de 30 ansatte i Nils Wathne Auto på Spannaveien i Haugesund. Lastebiler og busser selges gjennom eget selskap. Wathne Last og Buss AS, som hans bror, Nils Petter Wathne, leder. Kort tid etter at Nils Wathne Auto entret sitt 60. år, ble den kåret til Årets Mercedes-Benz-forhandler i Norge i sterk konkurranse med 48 andre forhandlere rundt om i landet. Det skjedde på den årlige samlingen som importør Bertel O. Steen hadde for alle sine salgsledd den 27. januar. 2500 ansatte fra hele landet var til stede.

Solgte 229 biler
Haugesundsselskapet hadde i 2017 en sterk vekst på salg av både personbil og varebil. Veksten i salg av Mercedes-Benz personbiler ble på hele 50 prosent sammenlignet med 2016. Tallene fra Opplysningsrådet for Veitrafikken viser at Mercedes-Benz på Haugalandet oppnådde 229 registrerte biler og en markedsandel på 7,2 prosent, det beste året noensinne. På landsplan ble det i fjor solgt 10.101 personbiler, noe som også var «All Time High» for det tyske bilmerket.

JUBLET FOR PRISEN: Stolte ansatte hos Nils Wathne Auto AS, på byggeplassen.

Stort spekter
Paul Wathne påpeker at firmaet har solgt biler i alle prisklasser. Fra innstegsmodeller til det ypperste luksus og sportslighet. Men det er Mercedes-Benz sitt utvalg av spesielt ladbare hybrider og elektriske biler som har tatt mest av og som har styrket firmaets markedsposisjon i regionen. Han forter seg samtidig å understreke at Forhandlerprisen er basert på en totalvurdering av både salg, service og kundetilfredshet i hele virksomheten.

– Det er ikke bare kvaliteten på bilene, men også kvaliteten på medarbeiderne våre som her har vært på vektskålen, kommenterer han og  er glad for alle komplimentene som fulgte tildelingen.

3000 kvadrat
Det har i år gått 51 år siden Nils Wathne Auto flyttet virksomheten sin fra Harfsfjordgaten 11 på Hauge til Spannaveien.  Firmaet ble etablert i 1958 og kan som nevnt feire 60-årsjubileum i 2018. Hovedbegivenheten her blir åpningen av det kraftig utvidede anlegget på Spannaveien.  Samboerskapet med Statoils bensinstasjon er avsluttet; nå tar Mercedes-Benz-forhandleren i bruk hele sin eiendom. De trengte mye mer plass for å gi kundene bedre fasiliteter og for å kunne vise fram bilmodellene på en tilfredsstillende måte. Bygget, som er basert på en prototyp fra Mercedes-Bentz-konsernet, vil nå få en samlet flate på omkring 3000 kvm og også gi alle ansatte et mer moderne arbeidsmiljø.

– Vi rigger oss til for å gi full gass videre, sier Paul Wathne, vel vitende om at elektrifiseringen av bilparken går sin gang og at etterspørselen etter deres nye hybridbiler fortsetter utover i det nye året og kanskje vil bidra til at Nils Wathne Auto AS blir en like hard konkurrent til Forhandlerprisen også for 2018.

Juryens begrunnelse:
«Årets forhandler Mercedes-Benz personbil 2017 går til en forhandler som er godt etablert og virkelig preger sitt distrikt. I 2017 leverte de som mange andre av sine kolleger rekordvolum og kan vise til en vekst på 50%, som gjør at de befinner seg helt i toppen av sin gruppe. De er særdeles dedikert i sitt arbeid, og ved å legge sten for sten har de fått en sterk posisjon i egen region. Hånd i hånd med sterk vekst leverer de også meget solid kundetilfredshet på både salg og service. Forhandleren har tro på fremtiden og har det siste året styrket sin stab for å kunne posisjonere seg for fremtidige salgsrekorder.

Mercedes-Benz personbil Norge opplever forhandleren som positiv, fremoverlent og engasjert. Kort og godt en meget god lagspiller og representant for Mercedes-Benz, og totalt sett den beste forhandleren når alle kvantitative og kvalitative aspekter legges til grunn.

På vegne av juryen er det derfor en stor glede å tildele prisen Årets forhandler – Mercedes Benz Personbil 2017 til Nils Wathne Auto AS»