UTFORDRER TENÅRINGSFORELDRENE: Rådgiver Ronny Sætre i Haugaland Vekst. Foto: TEJ

Alle tenåringsforeldre på Haugalandet må sette kryss rundt datoen 16. januar. Denne kvelden er det åpne dører i Sysco Arena for dem og de av deres sønner og døtre ungdommer som er på vei mot videregående utdanning. Her treffer de mange entusiastiske utstillere og ikke minst kan de få gode råd av velkjente Leo Ajkic.

–Det er viktig at foreldre med unge på vei mot videregående skole får informasjon om de ulike utdanningsprogrammene og ikke minst får med seg siste nytt om mulighetene på arbeidsmarkedet i årene som kommer, sier prosjektleder Ronny Sætre i Haugaland Vekst.

Han koordinerer arbeidet med den årlige Yrkesmessen, som denne dagen arrangeres i Sysco Arena. På dagtid er de besøkende på Yrkesmessen elever fra 10. klassene i hele Haugesundregionen. Dette året blir det også arrangert en

«Læreplasskonferanse» på dagtid, der målgruppen er elever som går første året på ulike yrkesfaglige utdanningsprogram.

Målet er blant annet å bevisstgjøre disse elevene på hva en læreplass er, hva et opplæringskontor gjør og hva det er viktig å tenke på før en søker læreplass.

–Det er gledelig at så mange unge velger yrkesfag. Vi vet at det er på dette feltet at bedriftene kommer til å jakte på arbeidskraft i tiden som kommer.

Mange støttespillere

Yrkesmessen i Sysco Arena har mange entusiastiske bedrifter med som utstillere.

–Vi har gode støttespillere med på laget, sier Sætre og trekker særlig fram samarbeidet med opplæringskontorene som viktig når en skal ha et så stort arrangement. Han setter veldig stor pris på de bedriftene som stiller opp og viser ungdommen hvilke muligheter det er i vår region.

–Det er snakk om framtidens arbeidsplasser på Haugalandet. Derfor er det viktig for oss at også foreldrene kommer på banen og oppdaterer seg om de utdanningsprogrammene som skolene tilbyr. Målgruppen for det gratis kveldsarrangementet er foresatte sammen med sine tenåringer. Det er en god investering å bruke to kveldstimer på dette arrangementet, legger han til.

HOLDER FOREDRAG: Velkjente Leo Ajkic.

Engasjerende Leo Ajkic

I år har Sætre invitert velkjente Leo Ajkic til yrkesmessen.

Han er kjent for programmer som «Leo og u-landslaget», «Typen til» og «Flukt» – der Ajkic fulgte enkeltmennesker som på hver sin måte var rammet av flyktningkrisen. Programmet skapte stort engasjement, og sørget blant annet for at Ajkic ble tildelt Fritt Ords honnørpris. Serien vant til sammen tre priser under årets Gullruten.

–Leo Ajkic er en ettertraktet foredragsholder som fenger flere generasjoner. Han er en dyktig formidler, og vi gleder oss til han blant annet skal dele sine tanker om valg en gjør i livet, sier Sætre og legger til at årets gjest også skal bidra på det åpne og gratis kveldsarrangementet.