Sletterutiner, mailadresser, risikovurdering; mye å passe på for disse som deltok på HNs personvernseminar.

Nær 100 personer fra ulike bedrifter brukte en halv dag på å sette seg inn i det nye personsvernreglementet som trer i kraft i EU og EØS-området 25. mai neste år. GDPR er den lakoniske forkortelsen, og de to Eurojuris-advokatene Lise M. Østensjø Waage og Kristine Breistrand dro gjennom de kanskje viktigste aspektene ved den nye «personvernforordningen», som den heter på fagspråket.

«- Herregud,her er mye å passe på» «Minner om opphausingen vi opplevde rundt årtusenskiftet», «Glad jeg snart er pensjonist» var noen av bemerkningene som muntert falt i pausene under seminaret. Andre hadde en mer pragmatisk tilnærming til de nye reglene, og mente det er en overkommelig oppgave å rigge bedriften for en ny hverdag.

Uansett blir det en del å sette seg inn; ikke minst å tenke grundig gjennom hvordan man håndterer personvernopplysninger i dag, og hvordan man kan sikre dem i henhold til et nytt regelverk.

Lise Østensjø Waage og Kristine Breistrand fokuserte på private og offentlige virksomheters plikter under seminaret, og gav praktiske tips til hvordan man kan kartlegge egen bruk av personopplysninger og sikre etterlevelse av det nye regelverket.