For to år siden var det en glad Øystein Grønhaug som hadde lykkes med å fylle opp mesteparten av det ombygde og utvidede næringsbygget i Raglamyrveien 20 i Haugesund. Han fikk en kalddusj da Delta Pumpefabrikk/Maskinering gikk konkurs og flyttet fra det 1200 kvm nye tilbygget tidligere i år. Nå har nye interessenter til de frigjorte arealene meldt seg.

–Vi bygde helt nytt til Delta og det er snakk om attraktive lokaler i det vestre bygget som kan tilpasses mange typer virksomheter, sier han. Resten av eiendommen – som utgjør omkring 5800 kvadrat – er fullt utleid.
–Jeg jobber helt konkret med to aktører og håper at nye leieavtaler kan komme på plass i god tid før nyttår, sier han. Hvem det er snakk om, holder han foreløpig for seg selv. Han er midt inne i en forhandlingssituasjon.

Øystein og Jørgen Grønhaug foran bygningen Raglamyrveien 20

Positiv tenking
–Er det snakk om lokaler som er spesialbygd for industrivirksomheter?
–Ja, i den forstand at det er godt bygd og har godt med plass til både produksjon og lager, svarer han og legger samtidig ikke skjul på at det har vært mye jobb. I dagens marked kommer
ingenting av seg selv, kontakt- og salgsarbeidet er omfattende. Den uventede konkursen til Delta Pumpefabrikk/Maskinering tok ikke motet fra ham. Han tok ballen umiddelbart og nå ser det ut som om det gir resultater.
Han holder fast i mantraet sitt om positiv tenking og sammen med gode samarbeidspartnere mener han at han kan få til det meste.
–Det nytter ikke å grave seg ned når slike ting skjer. Det er bare å brette opp skjorteermene og gyve løs på markedet, sier han samtidig som han slå håndflata i bordet.

Opprinnelig fiskematfabrikk
Hovedbygget i Raglamyrveien 20 huset tidligere Karmøy fiskemat og Domstein Enghav. Etter at disse virksomhetene opphørte, snudde Grønhaug seg om og satset på å bygge om lokalene for å tilfredsstille dagens krav. Etter hvert flyttet en rekke leietakere inn. Hennig Olsen IS, GPS Helse, Eltel Sønnico, Malthus og Bilbyen Bilpleie som er et samarbeid mellom Møller Bil og Bavaria, har i dag sine virksomheter her. Hydrea som driver med områdesikring  er i ferd med å flytte inn.
Og nå regner Grønhaug med at også den øvrige eiendommen vil være fullt utleid om kort tid og at alt vil komme i normal gjenge igjen i eierselskapet.

Deltapump/Makinering har holdt til i disse lokalene.