DCIM100MEDIADJI_0013.JPG

Jobb & Næringsredaksjonen har valgt ut BioMar som månedens bedrift. Begrunnelsen er selskapets satsing på den nye produksjonslinjen ved BioMars fabrikk på Karmøy.

Den nye linjen får en årlig kapasitet på 140 000 tonn fiskefôr og øker kapasiteten på Karmøyfabrikken med hele 70 prosent. Den nye Linje 3 får en av verdens aller største timekapasiteter på èn produksjonslinje.

436 millioner
Jan Sverre Røsstad, sjef for BioMar Groups Salmon Division, betegner den nye produksjonslinjen som en meget avansert linje hvor selskapet har søkt å finne de globalt beste løsninger for en effektiv og bærekraftig produksjon av fremtidens vekstfôr.  Selskapet har her investert 436 millioner NOK, med tilhørende infrastruktur, hjelpesystemer, nye laboratorier og kontrollrom. Fabrikken har nå en betydelig årskapasitet med over 340 000 tonn ferdig fiskefôr, og det håndteres dermed rundt 680 000 tonn råvarer og ferdigvarer i tilknytning til virksomheten.

Karmøy et naturlig valg
Jan Sverre Røsstad sa i forbindelse med høytidelighetene da nyanlegget ble åpnet i forrige måned at videreutvikling av fabrikken på Karmøy følger naturlig av fordelene området har å by på. Svært mye var godt tilrettelagt for en ny og effektiv kapasitetsutvidelse her, slik som naturgass tilgjengelig i rørledning, råvareleverandør lokalisert i umiddelbar nærhet, direkte tilgang til inn- og utskipingshavn, bulkterminal for råvarer i umiddelbar nærhet og lokale kompetansemiljøer.
–Med bakgrunn i de naturlige fordeler samt våre store ambisjoner for utvikling av det lokale kompetansemiljøet, var valget av Karmøy enkelt, sa Røsstad. Det er en uttalelse som gleder enhver som er opptatt av næringsutvikling på Haugalandet. Den skled automatisk inn til solid kvalifikasjon for å bli Månedens Bedrift. Vi gratulerer!

 

Månedens bedrifter 2017
I hver utgave i 2017 kårer Jobb & Næring en bedrift som blir månedens bedrift. En av disse bedriftene skal ved årets slutt kåres til Årets bedrift i Jobb & Næring for 2017. Hvem som blir årets bedrift offentliggjøres i januarnummeret 2018.Har du forslag til noen som kan bli månedens bedrift? Send ditt forslag sammen med en kort begrunnelse til jn@dhrsaga.no

Disse har blitt årets bedrift så langt i 2017:

Nr  01-2017 Saga Subsea AS

Nr  02-2017 Lufthavnutvikling AS

Nr  03-2017 Kværner Stord

Nr  04-2017 Norsk Lek & Park

Nr  05-2017 Friluftsrådet Vest

Nr  06-2017 Destinasjon Haugesund  & Haugalandet

Nr  07-2017 Ragn Sells

Nr. 08-2017 HighComp

Nr. 09-2017 Biomar