Hørt om Karriere.no? Stadig flere bedrifter knytter seg til nykomlingen som vil omforme og forbedre stillingsmarkedet på nett. Nå står Haugesund for tur.

Haugesunds-ordførerer Arne Christian Mohn er begeistret for produktet, HN-direktør Egil Severeide likeså. Han mener det kan profilere arbeidsmarkedet i regionen og bedriftene på en bedre måte.
Det synliggjør arbeidsmarkedet vårt på en annerledes og spennende måte. En del av våre medlemsbedrifter er allerede med, og vi tror dette kan skape et løft for hele regionen. Vi får en samlende møteplass for jobbsøkere og bedrifter, sier Severeide.
Kurt Eskevik i Møller Bil er av samme oppfatning.
-Et godt logistikkverktløy som jeg har stor tro på, sier Eskevik.
På kort tid har Karriere.no etablert seg som et friskt pust i det tradisjonsbundne stillingsmarkedet. Med nye tanker om hva et arbeidsmarked er og hvordan det fungerer, har Karriere.no sammen med tusenvis av bedrifter bygget en løsning som setter brukerne, og ikke annonsøren i sentrum. Nå står Haugesund for tur.

Et supplement
Det tradisjonelle arbeidsmarkedet er sammensatt av en rekke aktører som tilbyr ulike grader av annonsering. Fellesnevneren er at de alle gir et øyeblikksbilde av arbeidsmarkedet. Modellen er laget med annonsørens interesser som utgangspunkt og gjør det vanskelig for jobbsøker å orientere seg.
Resultatet er at majoriteten av bedriftene velger å aldri lyse ut stillinger, eller bare lyse ut prioriterte ansettelser, mens andre stillinger ordnes på bakrommet.

Slik virker det
Ved å samle spennende arbeidsplasser på en felles plattform og gjøre dem tilgjengelig og søkbar til enhver tid, får bedriftene en mulighet til å fortelle kort hvem de er og hvilke type mennesker og kompetanse som befinner seg i bedriften.
På denne måten skapes en ny oversikt over arbeidsmarkedet, hvor bedriftene får en ryddig og kontinuerlig kontaktflate, hvor potensielle søkere kan henvende seg.
Bedriftene velger selv når de ønsker å åpne sin digitale postkasse og se om noen spennende kandidater har meldt sin interesse. Bedriften kan også enkelt varsle om behov for nye ansatte uansett type, og selv definere om dette er et akutt behov eller et behov som vil melde seg på sikt. Kanskje bedriften velger å opprette en stilling om riktig kandidat melder seg?

Samarbeid
Målsettingen om å samle spennende arbeidsplasser og jobbsøkere på en og samme møteplass krever samarbeid.
Det som gjør Haugesund så spennende er at det allerede finnes solide aktører som har god erfaring med egne rekrutterings-verktøy og annonseplattformer, sier  administrerende direktør i Karriere.no, Endre Berge, til Jobb & Næring.
”Vi ønsker å samarbeide med alle interessante distribusjons-partnere i regionen, NAV og en rekke andre kanaler er allerede ombord”. sier Berge og forklarer samtidig hvordan bedriftene kan knytte innholdet fra sin Karriere.no profil opp mot bedriftens egen hjemmeside, blogg eller facebookside for å skape videre spredning.

Nyttig
Ordfører Arne-Christian Mohn presiserte under lanseringen av Karriere.no  i Haugesund forleden at hvis regionen skal sikre god rekruttering er det viktig at både ektefellen og samboeren ser spennende jobbmuligheter:
– Det handler om å sikre en god og riktig jobb til alle og Karriere.no er et verktøy som åpner for dette. Og i fritiden kan Haugesund-regionen tilby det beste innen kultur, friluftsliv og idrett, sier ordføreren.

 

Dette verktøyet gjør det lettere å skaffe seg oversikt over jobber i regionen, sier Haugesunds ordfører Arne Christian Mohn.