Noen stirrer naboen i hjel, andre bruker gift eller brenner nabohuset ned. Kom og hør de vanvittige historiene om norske nabokrangler.

-Det beste er å være som Jesus, vende det andre kinnet til. Du aner ikke hvilke vulkanutbrudd du kan utløse om du legger deg ut med naboen.
Og bruk for alle del ikke advokater. Vi har ikke et eneste eksempel på at nabokrangler har endt bedre med advokater i manesjen, sier journalist og forfatter Olav Brekke Mathisen.
Sammen med kollega Ronny Berg har han reist land og strand rundt i jakten på «gode» nabokrangler. På Byggarena, Næringsforeningens storsamling for bygg- og anleggsbransjen fredag 27. oktober, får du oppleve dem «live» i Scandic Maritim.
-Vi har samlet 200 saker, og møtt Norges sinteste mennesker. Vi begynte i og rundt Oslo, men har reist landet rundt på jakt etter nabokrangler. Du vil ikke tro hvordan de oppstår, og hvordan de eskalerer, sier Brekke Mathisen.
I arbeidet med boka, bestselgeren «Den Jævla Naboen» har de møtt noen av Norges sinteste mennesker:
«Jeg hater den gale kjerringa», forteller Sandefjordskvinnen Marina Enoksen om naboen sin.

«Spørsmålene dine er så barnslige at de hører hjemme i venninnegjengen til Tina og Bettina — Get yourself a life!» sa milliardær Øystein Stray Spetalen da journalistene begynte å grave i nabokonfliktene hans.
Gjennom video, lyd og bilder får deltakerne på Byggarena en innside-fortelling om kranglene til landets rikeste og hvordan de skiller seg fra kranglene på østkanten.
Du får også høre om hvilke metoder nordmenn bruker for å plage naboen sin: Stirring, gift og elektrisk støt er stikkord. I tillegg til å møte menneskene bak noen av Norges villeste nabokrangler, får du lære om de psykologiske mekanismene som driver dem.
-Vestlendingene skiller seg ikke så voldsomt ut. Men de lar seg ikke pille på nesen, det er sikkert, sier Olav Brekke Mathisen, som gleder seg til å komme til Haugesund..