Få kan mer om brann og brannvern enn nypensjonerte Åge Sørensen. En av HNs siste medlemstilskudd skal kurse andre i brannsikkerhet.
Åge Sørensen, kjent midtstopper fra Haugars glansdager på 70- og 80-tallet, har lang fartstid som menig og leder i Haugesund Brannvesen. I sommer tok han sin siste vakt, men 61-åringen har ikke tenkt å «pensjonere» seg riktig ennå.
– Jeg har erfaringer jeg gjerne vil dele med andre, sier Åge. Gjennom selskapet Haugaland Brannopplæring tilbyr han kurs i brannsikkerhet til virksomheter på Haugalandet og i Sunnhordland. Han har allerede gjennomført oppdrag ved flere bedrifter og organisasjoner, og nye står for tur.
-I dag bør alle bedrifter sørge for at alle ansatte og ledere har brannopplæring og gjennomfører regelmessige brannøvelser. Nyansatte og vikarer skal gis tilstrekkelig informasjon om hvordan de skal håndtere en brannsituasjon. Her slurves det en god del, sier Sørensen, som gjennom teori og praktiske øvelser driller små og store organisasjoner i brann og brannsikkerhet.
– Jeg stortrives med dette. En viktig jobb kombinert med å møte hyggelige mennesker, sier den pensjonerte brannmannen.