Først fant hun drømmemannen – deretter drømmejobben i Paris. To gode grunner til at Oda Odland Nordstrøm (27) fra Haugesund i fjor sommer valgte å bosatte seg i den franske hovedstaden. 

Tekst: Liv Alsaker Sande Foto: Karoline Vedøy Mikkelsen og private bilder fra Paris

København, Bangkok og Paris er alle byer med en spesiell betydning for Oda Odland Nordstrøm. For tiden jobber hun i et internasjonalt selskap som fra sin base i Paris selger sko og vesker til hele verden.

Linkedin
At det kan være smart å ha en oppdatert profil på Linkedin, er Oda et godt bevis på. For det var nettopp på Linkedin at Sarenza tok kontakt med henne for å høre om hun ville komme på jobbintervju. Da jobbet Oda i København på hovedkontoret til Malene Birger i København.
Etter tre krevende jobbintervjuer fikk Oda jobben som markedsfører i Sarenza – den kjente nettbutikken for skoelskere over hele verden. I starten var en av oppgavene til Oda å bygge opp selskapets nettsatsing i Norge.
– Det var nok nettopp min norske bakgrunn i kombinasjon med mastergraden min i markedsføring som gjorde at Sarenza valgte å kontakte meg på Linkedin. Oppdraget med å bygge opp Sarenzas nettsatsing i Norge var svært lærerik, spennende og krevende for teamet jeg er en del av.  Nå har selskapet valgt å konsentrere seg om andre markeder enn de nordiske og teamet mitt løser nå andre oppgaver i selskapet, forteller Oda som har mastergrad i internasjonal markedsføring og har studert flere år i København.

Elsker Paris
Det var i forbindelse med mastergraden at hun var utplassert i Bangkok gjennom et internasjonalt utvekslingsprogram og det var altså her at drømmemannen fra Paris dukket opp.
– Så etter en stund var det ikke København jeg lenger søkte jobber i, men Paris, smiler hun.
Nå bor hun sammen med kjæresten Paul Champetier de Ribes, i tjukkeste Paris og nyter den franske hovedstaden og alt den har å tilby.
– Paris er en fantastisk by å bo i. Arbeidslivet er organisert litt annerledes her og arbeidsdagene varer lengre. Men da har du også hatt en lang pause midt på dagen der du spiser lunsj ute, sier Oda som har stor sans for den franske kulturen.
– I Paris er vi mye mer ute blant folk enn i Norge der folk holder seg mye hjemme. Vi treffer venner ute på kafé og får med oss kulturelle aktiviteter av mange slag. Når det er sagt er det alltid fantastisk å komme hjem og treffe venner og familie i Haugesund og nyte den nydelige naturen i Norge. Det siste kan også kjæresten min skrive under på, sier hun og forteller at sist hun var på hjemtraktene ble det blant annet flere turer i Djupadalen og topptur til Himakånå i Nedstrand.