I en årrekke har FK Hauge-sunds markedsavdeling arrangert frokoster for sine sponsorbedrifter fredag morgen foran hver hjemmekamp. Frokostene samler mye folk som følger prestasjonene på fotballbanen nøye – og som er med klubben i tykt og tynt.

Tekst: Terje Emil Johannessen

Her kommer næringslivsfolk fra hele regionen for å få en siste status foran hver hjemmekamp på Haugesund stadion, intervjuer med spillere og ganske ofte med en sekvens der klubbens hovedtrener vurderer helgens motstander og antyder laguttaket sånn noenlunde. De seinere årene er det Inventum’s Il Forno på Indre kai som har vært populær frokostplass med egg og bacon som hovedmeny og med diverse andre supplementer samt en god morgenkaffe som prikk over i-en.

Selv om FKH i år er ute av både den norske cup’en og Europaligaen, er spenningen tydeligvis stor foran innspurten i årets Eliteserie. Med 11 kamper igjen, har laget fortsatt gode muligheter for å henge med i toppen og kvalifisere seg for nytt Europa-cup-spil neste år. Fredag morgen den 8. september var det Lillestrøm som sto i fokus for det engasjerte fotball-kollektivet. I dag vet vi at det bare ble uavgjort 1-1, noe som sikkert fikk fredagsgjengen til å brumme noe da de forlot Krafttribunen den grå søndagskvelden to dager seinere sammen med 4200 andre småskuffede haugalendinger. Et poeng i stedet for tre. Uff. Når dette leses har FKH også møtt Sogndal borte.
Gjennom de årene Sponsorfrokostene har vært arrangert, har klubben hatt variable resultater og enkelte oppgjør har nesten utløst kollektive depresjoner. Etter å ha fulgt disse frokostene over en rekke år, må jeg likevel si at gråværsdagene så å si alltid blir avløst av solskinnsdager – og nye muligheter. Det går aldri lang tid før optimismen og trøkket er tilbake igjen hos klubbens mange støttespillere.