Fra neste år vil personell som skal jobbe på vindmøller få trening og utdanning ved et nytt kurssenter i Egersund. Westcon Løfteteknikk AS skal bidra med kursholdere og instruktører til kurssenteret.

Det nye kurssenteret blir det største i sitt slag i Norge og etableres av Energy Innovation AS (Norway Wind Hub AS). Senteret vil tilby utdanning og trening i vindmøllebaserte aktiviteter og ha både offentlig undervisningssektor og vindindustrien som sine kunder.
Administrerende Direktør i Westcon Løfteteknikk, Karl Johan Jentoft, ser på etableringen av kurssenteret og samarbeidet med Energy Innovation som en meget spennende mulighet. Westcon Løfteteknikk er landets ledende leverandør av tjenester og produkter innen sitt fagfelt og skal bidra til etableringen av senteret med instruktører, kurs og sertifiseringer for vindindustrien. Daglig Leder i Energy Innovation, Frank Emil Moen, er svært godt fornøyd med å ha Westcon Løfteteknikk med som samarbeidspartner i etableringen av senteret.
Det er ingen tvil om at det å ha en norsk kursleverandør som Westcon Løfteteknikk som samarbeidspartner er viktig med tanke på å gi kundene våre det best tenkelige utdanningstilbudet. Som samarbeidende foretak vil vi kunne utfylle hverandre og gjøre hverandre sterkere. Ekspertisen som Westcon Løfteteknikk sitter på er av stor betydning for kurssenteret, samtidig som vi er en døråpner til nye kunder og markeder for Westcon Løfteteknikk, sier Frank Emil Moen.
Personell som skal arbeide i og på vindmøller må kurses og sertifiseres i henhold til internasjonale standarder. Kurssenteret vil tilby de to anerkjente standardene BZEE og GWO. Westcon Løfteteknikk er det første norske selskapet som har fått godkjenning til å drive opplæring for slikt personell.