–Påmeldingen fram til nå har vært upåklagelig. Vi regner minst med ca 300 deltakere, sier Alf Edvin Hovda til Jobb & Næring. Årets Rehabiliteringskonferanse går av stabelen på Scandic Maritim Hotel i Haugesund i dagene 30. og 31. August.

Tekst: Terje Emil Johannesen

Temaene for årets konferanse er «Hva er pasientens helsetjeneste?” (Dag 1) og «Hva innebærer fritt rehabiliteringsvalg?» på Dag 2. Koordinator Alf Edvin Hovda viser til de for lengst har fått bekreftelse om at Helse- og omsorgsminister Bent Høie kommer på konferansen. Kirsti Toppe (Sp) og Finn Helge Quist (pasientaktivist) har også bekreftet at de kommer. De skal holde innlegg og der de etterpå møter statsråd Høye til spennende diskusjoner rundt konferansens hovedtema. Neste dag skal Einar Tho, ansvarlig redaktør i Haugesunds Avis, være debattleder.

Også mange andre faglig dyktige foredragsholdere har meldt sin ankomst. Hensikten med konferansen er å utvikle fellesfaglig arenaer for rehabilitering og ikke minst øke brukernes innflytelse på faglig tilbud. Hensikten er også å stimulere til økt forskningsaktivitet. Et poeng er også å gi de ulike fagmiljøene som jobber med rehabilitering et uformelt og sosialt miljø der de kan treffe lederne i Helse-Norge.

Rehabiliteringskonferansen i Haugesund arrangeres i år for 10. gang.