– Vi e forferdelig utålmodige og syns at ting itj skjer fort nok, sa fiskerministeren på besøk hos Steinsvik.

Da hadde den frittalende Frp-statsråden tatt seg god tid til å høre konsernsjef Bjørn Apelands eventyrhistorie om bedriften på Frakkagjerd som er blitt en internasjonal storaktør og nå selger like mye utstyr og teknologi til oppdrettsnæringen world wide som i hjemlandet. Per Sandberg, med bl.a. stortingskandidat Terje Halleland i hælene, lot seg imponere av Steinsvik-gruppens satsing og ambisjoner og trakk (lattermildt) klare sammenligninger mellom Apeland og seg selv.
– Vår største utfordring er å få tak i flinke folk. Vi trenger utviklingskompetanse, og den er ikke lett å finne i Norge, sa en utålmodig Bjørn Apeland med  adresse til statsråden. Sandberg var enig, skjønte problemstillingen og sa at det å få tilstrekkelig studieplasser som rekrutteringsbase til en næring i vekst, er noe de jobber med.
Apeland sa også at byråkratiet maler for seint, og at han ikke har tid til å vente på svar på søknader om utviklingsstøtte. Også her nikket statsråden bifallende, og sa at «æ e like utålmodig som n’Bjørn!».

Steinsvik har spesialisert seg på å levere produkter og løsninger som skal tåle tøffe forhold i lang tid til havbruk, maritime næringer og til olje- og gassindustrien. Selskapet har mer enn 60 års erfaring i å utvikle og levere innovative og robuste løsninger i krevende miljøer. Hovedkontoret er på Frakkagjerd og selskapet har flere avdelinger langs norskekysten; Austevoll, Bergen, Florø, Sykkylven, Skodje, Trondheim, Frøya, Sortland og Tromsø. I tillegg er Steinsvik Group også etablert i Skottland, Chile, Vietnam, Canada, Oceania og Estland. I Tyrkia, Island, og på Færøyene er selskapet etablert gjennom forhandlere.
– Imponerende, var statsrådens konklusjon da han hastet inn i bilen for å nå kveldsflyet til Oslo.
Tidligere på dagen gjestet han fôrprodusenten Biomar på Husøy, der Sandberg var på besøk første gang i juni i fjor. Da ble han orientert om bedriftens utbyggingsplaner. Torsdag var han tilbake, og fikk se den nye produksjonslinja i bruk.
Fiskeriministeren ble imponert over den utviklingen som har skjedd på fabrikken de siste 14 månedene.
– Det gleder meg å høre at de på ett år har utviklet innholdet i fôret. Det svarer opp mye av den kritikken oppdrettsnæringen får, sier Sandberg til Haugesunds Avis.