Nylig ble hele 7 fôrflåter lastet ombord på fartøyet Jumbo Vision ved verftet i Gdynia. Dette er Steinsviks største flåteleveranse noensinne.

Flåtene skal fraktes til Canada og settes i drift til sommeren.
– Dette har vært et fantastisk kjekt prosjekt å jobbe med, forteller Ronny Askeland, Head of Projects i Steinsvik Industrier. Fantastiske medarbeidere og samarbeidspartnere på 3 kontinenter har bidratt til at prosjektet blir levert på tiden. Fabrikkansatte i Vietnam, utviklere, prosjektmedarbeidere og teknikere i Norge og et stort serviceapparat i Canada har alle vært viktige for å få avtalen på plass og leveransen i havn.
Flåtene av typen SeaFarm Feeder 300, har en silokapasitet på 300 tonn og er tilpasset kundebehov og forhold.  Dette er såkalte båtflåter med samlede siloseksjoner og utfòring i forkant av flåten. Designet er effektive fôringsmaskiner og passer godt for mange internasjonale kunder. Flåtene er alle utstyrt med siste generasjon FeedStation og kan leveres med 2 til 8 fôringslinjer, flåtene til Canada har fire linjer, og kan fôre opp til 48 enheter.
Det er tredje gang siden sommeren 2015 at Steinsvik frakter fôrflåter til Candas østkyst. Til sammen 13 flåter er blitt transportert når disse 7 er levert.
-Det er en krevende og kostbar operasjon som gjøres mulig av Steinsviks globale tilstedeværelse og lange erfaring med leveranser til havbruk på alle kontinenter. Jumbo utførte lastingen med høyeste presisjon, avslutter Ronny Askeland.

Om Steinsvik

Steinsvik har spesialisert seg på å levere produkter og løsninger som skal tåle tøffe forhold i lang tid til havbruk, maritime næringer og til olje- og gassindustrien. Selskapet har mer enn 25 års erfaring i å utvikle og levere innovative og robuste løsninger. Alt utstyr er konstruert for å fungere år etter år i krevende miljøer. Steinsvik har hovedkontor på Frakkagjerd utenfor Haugesund og flere avdelinger langs norskekysten; Austevoll, Bergen, Florø, Sykkylven, Skodje, Trondheim, Frøya, Sortland og Tromsø. I tillegg er firmaet også representert i Skottland, Chile, Vietnam, Canada, Oceania og Estland. I Tyrkia, på Island, og på Færøyene har selskapet forhandlere.