Friluftsrådet Vest er et interkommunalt samarbeidsorgan innen friluftsliv for kystkommuner langs Vestlandet. 12 kommuner i Nord-Rogaland og Sunnhordland er med i samarbeidet, og de har ansvaret for å forvalte 108 friluftsanlegg i vår region. 

Langs kysten av Vestlandet fra Egersund i sør til grensa mellom Hordaland og Sogn og Fjordane i nord har de ansvar for mer enn 300 friluftsområder. De 12 medlemskommunene i vår region er Bokn, Bømlo, Etne, Fitjar, Haugesund, Karmøy, Kvinnherad, Sauda, Stord, Sveio, Tysvær og Vindafjord. Regionen har en befolkning på omlag 163 000 innbyggere. Vestkystparken er Skjærgårdsparkene i Hordaland og Rogaland. Her finner man noe for en hver smak, fra godt tilrettelagte naturhavner med trebrygger og grillhus, til spektakulære uthavner. I de fleste områdene er det gode fortøyningsmuligheter.

Men det er ikke bare de som nyter båtlivet som har glede av tilretteleggingen av friområder. Et annet satsningsområde er badestrender. Et ferskt eksempel er Åkrasanden hvor man i sommer heise blått flagg som markerer at dette er en av de flotteste badestrendene i Norge.

Hvorfor blir Friluftsrådet Vest månedens bedrift?
Det er en anerkjennelse for at det gjøres en god jobb året rundt. Og kanskje særlig nå i sommerhalvåret.

 

Månedens bedrifter 2017
I hver utgave i 2017 kårer Jobb & Næring en bedrift som blir månedens bedrift. En av disse bedriftene skal ved årets slutt kåres til Årets bedrift i Jobb & Næring for 2017.
Hvem som blir årets bedrift offentliggjøres i januarnummeret 2018.Har du forslag til noen som kan bli månedens bedrift? Send ditt forslag sammen med en kort begrunnelse til jn@dhrsaga.no

Disse har blitt årets bedrift så langt i 2017:
Nr  01-2017 Saga Subsea AS
Nr  02-2017 Lufthavnutvikling AS
Nr  03-2017 Kværner Stord
Nr  04-2017 Norsk Lek & Park
Nr  05-2017 Friluftsrådet Vest