Her startet eventyret Silicon Valley i 1938: I denne lille garasjen i Palo Alto, etablerte Bill Hewlett og Dave Packard selskapet vi i dag kjenner som HP (Hewlett Packard). Selskapet er i dag verdsatt til ca 260 milliarder kr, og eiendommen er nå omgjort til museum. (Foto: Heine F. Birkeland)

Verdiskapningen i Silicon Valley er enorm, selv i amerikansk målestokk, og de globale teknologisuksessene som utvikles her, bidrar sterkt til at California har den største økonomien av de amerikanske statene.

Hadde delstaten vært et eget land, hadde den faktisk vært verdens 6. største økonomi – foran land som både Frankrike og India. Mange av dagens IT-giganter startet i små garasjer, hvor gründerne satte sammen sine produkter før de fikk egne lokaler. I dag skjer gründervirksomheten i større grad på kafeer og kontorfellesskap, men garasjene hvor virksomhetene til spesielt HP og Apple startet opp, er blitt populære turistattraksjoner.

Starten på Apples suksess: Denne boligen var barndomshjemmet til Steve Jobs, og da han startet
Apple Computers med Steve Wozniak i 1976, ble garasjen omgjort til produksjonslokaler for deres
føste datamaskiner. I dag er Apple verdens mest verdifulle selskap, med en verdi på ca 7700
milliarder kroner! (Foto: Heine F. Birkeland)