Markedssjef Trygve Tvedt t.h. og daglig leder Tor Røkenes om bord i sjørøverskuta som er ett av suksessproduktene til Norsk Lek & Park AS.

”Gjennom nyskaping og innovasjon satser Norsk Lek & Park AS på å lage lekeapparater som oppmuntrer til kreativitet og inspirasjon for alle barn. Vi utformer våre lekeapparater på en måte som utfordrer barn uansett alder og lekeevne.”

Av Odd-Atle Urvik

Slik presenterer Sveio-firmaet som ble etablert i år 2000 sin visjon for det de driver med.
– Vi har lagt bak oss 3 – 4 år med god vekst på en drøy million pr. år, og passerte i 2016 en omsetning på 21 millioner kroner, sier markedssjef Trygve Tvedt til Jobb & Næring.
Bedriften ligger på industrifeltet Hanaleite i Førde i Sveio kommune, og er valgt ut til månedens bedrift i Jobb & Næring for mai måned. Bedriften har siden starten møysommelig ekspandert fra lokal leverandør, til også å bli en markedsleder når det gjelder lekeprodukter til barnehager, skoler og lekeplasser på landsbasis. De ti ansatte er stolte over det som er skapt.
– Våre inkluderende produkter gir barn med nedsatt funksjonsevne mulighet til å leke side om side med funksjonsfriske barn. De kan utfordre sine egne grenser og delta i aktiv lek, samtidig som en ikke inngår kompromisser med utfordringene som ligger i det enkelte lekeapparatet, er tanken bak produktene til Norsk Lek & Park.
Bedriften har rammeavtaler med alle kommunene i regionen, og har også leveranser til en rekke private barnehager, og utbyggere av boligfelt. Det var nåværende daglig leder Tor Røykenes som startet firmaet sammen med sin far Svein Røykenes.
– Vi startet på bar bakke. Det eneste vi hadde var en idé om at vi kunne lage spennende produkter som det var marked for. Etter hvert som vi har ekspandert, har vi bygget ut ett forhandlernett som selger våre produkter i sine distrikter i Norge og Danmark. I inneværende år har vi budsjettert med en omsetning på 24 millioner kroner, sier Tor Røykenes til Jobb & Næring.