Nissan Leaf er Norges mest solgte el-bil, forteller (fra venstre) selger Harald Wangen, salgsansvarlig Sten Atle Ausland og kunderådgiver Trond Kjetil Hauso hos Bilsenteret Haugesund AS. (Foto: Odd-Atle Urvik)

Rundt årsskiftet startet Bilsenteret Haugesund AS som merkeforhandler for Nissan på Haugalandet.

– Tidligere forhandlet Haugaland Bilsenter Nissan som ett av flere bilmerker, men nå er vi dedikerte Nissan-forhandlere som tenker Nissan døgnet rundt. Det tror vi er bra både for Nissan, og ikke minst for kundene våre, sier salgsansvarlig Sten Atle Ausland til Jobb & Næring. Han er svært godt forøyd med salget de første månedene, og rapporterer rundt 70 solgte biler i første kvartal. Fra en markedsandel på 2,5 % har de øket til 4,8 %.
– De siste årene har vært utfordrende for Nissan, men takket være to bestselgere har det gått bra. Nissan Leaf er Norges mest solgte el-bil, og det er solgt over 30.000 av denne bilen i Norge. I 2007 lanserte Nissan crossovermodellen Qashqai, og også denne har solgt jevnt bra. I og med at Nissan var tidlig ute med velfungerende el-biler har vi hatt et forsprang, og har solgt dobbelt så mange el-biler som nærmeste konkurrent. Nå kommer imidlertid de fleste konkurrentene også med elbiler, så konkurransen er knallhard. Vi har imidlertid god tro på framtiden. En Leaf er rimelig, kr 210.000 til kr 270.000. Den passer dermed godt som en nummer to bil for svært mange. Man kan kjøre 18 – 20 mil uten å lade, og det holder for den daglige kjøringen for folk flest. Men skal du på langtur er det nødvendig å planlegge turen med hensyn til opplading, sier Ausland. Han og kollegene på Bilsenteret Haugesund AS ser for seg at el-bilene vil fortsette å ta markedsandeler. Til nå har det vært personbiler som det har gått i, men nå er el-varebilder også kommet, og de forventer økende salg av dem.
Det er familien Knutsen i Åkrehamn som står bak Bilsenteret Haugesund AS. Med sitt hovedkvarter rett over gata fra den nye Nissan-forhandleren ser de for seg at verkstedet skal være felles med Åkra Bil.