Trygve André Tvedt i Norsk Lek & Park er storfornøyd med firmabilen Kia Soul electric.

Det viktigste for dem begge er at firmabilen er miljøvennlig og rimelig i drift. At firmabilen i tillegg er kul og gir dem god profilering, er en kjekk bonus.

Geir Inge Adelsten i Dp Filterteknikk viser godt igjen i landskapet med denne elbilen fra Kia Soul electric.

Når Finn Nistad i DP Filterteknikk AS og Trygve A. Tvedt i Norsk Lek & Park AS er ute på jobboppdrag i sine helt spesielle lineuper av merket Kia Soul electric, hender det ikke sjelden at de får blikk sendt etter seg. For dette er biler som er designet for å få oppmerksomhet og bli lagt merke til. Med andre ord den perfekte firmabilen.

To firmabiler
DP Filterteknikk på Frakkagjerd kjøpte like godt to Kia Soul electric exclusive til firmaet.
– Dette er elbiler som er romslige og har plass til mye. God kjørekomfort og grei rekkevidde, var også avgjørende for valget, sier Finn Nistad i DP Filterteknikk som ikke var i tvil om at de ville ha elkjøretøy som firmabil.
– Elbil passer perfekt i vår grønne miljøprofil som gjennomsyrer hele vårt firma. Dessuten er jo dette firmabiler som er svært rimelige i drift. 7 års garanti på både bil og batteri var også viktig for valget, sier Nistad og legger til at et allerede etablert kundeforhold til Varden Bil var medvirkende til at de endte opp med disse bilene.

På firmatur til Trondheim
Også Trygve A. Tvedt i Norsk Lek & Park AS er strålende fornøyd med sin elbil av typen Kia Soul exclusive som de har hatt i ett år.
– Bilen er helt topp og gir oss utvilsomt en god profilering. Vi er mye på farten og har faktisk kjørt bilen både til Telemark og Trondheim på jobboppdrag. Med god planlegging der pausene er lagt til lade stasjoner, gikk det overraskende fint, sier han.
– En elbil passer utmerket for et firma som oss som jobber med utemiljø og å skape trivelige lekeparker. Jeg får stadig tilbakemeldinger fra folk som har sett oss på veien. Det betyr at vi viser igjen i landskapet og at firmabilen gir oss god profilering, sier Trygve A. Tvedt i Norsk Lek & Park.

Økonomiske fordeler
Fordelene for næringslivet ved å kjøpe elbil er først og fremst økonomiske. Driftsutgiftene er en brøkdel i forhold til biler med fossilt drivstoff og i tillegg er vedlikehold og forsikringer rimelige. Elbilene gir også firmaene god profilering, – Samtidig viser også bedriftene miljøansvar, og vi ser i anbudsrunder at det ofte er et kriterium fra kunder for i det hele tatt å få være med i konkurransen. Spesielt gjelder dette i det offentlige, sier Geir Atle Bjerkeli Hansen i Varden bil.

Velg mellom tre typer
Kia Soul Electric finnes i tre typer – classic, active og exclusive, alt etter hvor mye tilleggsutstyr en ønsker å ha med. ”Kia Soul Electric beviser at det ikke trenger å koste mye for god plass, rikelig med utstyr, kult design, praktiske løsninger og ikke minst lang rekkevidde. Med 212 km (250 km fra juni -17) overgår Soul Electric de andre bilene i klassen. I tillegg er den testet i minus 20 grader og utviklet i samarbeid med den norske avdeling til Kia.”

Kilde: Teksten er hentet fra omtale i Dagbladet om årets bil i 2015