– Så snart jeg kommer hjem fra USA blir det full satsning på golf. Jeg kommer til å jobbe på golfbanen på Kolnes og kombinere dette med trening. Jeg kommer ikke til å bli Pro på Kolnes med det første, siden mitt fokus kommer til å være på mitt eget spill.

Av: Odd-Atle Urvik

Det er Eirik Grønhaug som sier dette til Jobb & Næring. Satsningen kommer til å skje i Europa og i Nordic League som arrangerer turneringer hovedsakelig i Scandinavia.
– Jeg har allerede spilt noen turneringer på denne Touren som amatør, og liker miljøet der meget godt. Den kommende golfproffen forteller at siden han startet collegeutdanningen på Barry University i Miami, så har han spilt en rekke store turneringer.
– I collegegolf er det tøft å få spilletid. Vi er 13 spillere på laget, og bare 5 får dra på turnering. Jeg har vært heldig nok til å få reist rundt i USA, og har spilt i mange forskjellige stater. Laget vårt vant Nationals to år på rad (2013,2014) som er den gjeveste turneringen i college idrett. Jeg spilte ikke de to første årene, men i 2015 kom jeg meg inn i startfemmeren. Det å få spille Nationals tror jeg er det største jeg har oppnådd i USA, sier Eirik Grønhaug. Han forteller at nivået på universitetslaget stadig er blitt bedre.
– Dette har også ført til at jeg som spiller har hatt en stigende utvikling noe som gir meg ekstra motivasjon. Golf blir kjekkere og kjekkere dersom man gir seg selv sjangsen til å bli bedre. Jeg føler meg bedre enn noen gang og gleder meg til å ta fatt på proff livet.
Det kan jeg gjøre siden jeg har også fått meg en utdannelse. I 2016 fullførte jeg Business Management, og i sommer er jeg ferdig med Master innen Entreprenørskap og Ledelse. Livet her i USA med golf kombinert med skole er fantastisk, men det tar også mye tid. Dagen er delt inn i tre: Skole, golf og trening. Fem år her i Miami har vært ekstremt lærerikt, sier Eirik Grønhaug til Jobb & Næring.

Eirik Grønhaug, 23 år
Hjemmeklubb: Haugesund Golfklubb
Universitetslag: Barry University, Florida USA
Handicap + 0,5
Beste resultat i turnering:
4 under banens par.