Når Kopervik kirke står ferdig senere denne måneden, kan Kopervik frimaet Procon føye nok et praktbygg på lista over bygg de har vært prosjektledere og rådgivende ingeniør for.

– Det er to grunner til at det var vi som ?ikk dette oppdraget. Vi var best på pris, og dessuten har vi erfaring fra en lang rekke kirkebygg fra tidligere, sier daglig leder Kjell Ekornrud til Jobb & Næring. Den nye kirken i Kopervik kommer til å koste 83,5 millioner kroner inklusiv moms,
– Det er mye kirke for pengene, sier Ekornrud. Sammen med kompanjongen, Arne Gillesvik, kunne han i f?jor feire 25- års jubileum for firmaet.
– Før vi begynte for oss selv, arbeidet vi sammen i Stavanger. Totalt har vi derfor mer enn 35 års erfaring i byggeledelse og prosjektering, sier Ekornrud.
Det første kirkebygget Procon var involvert i var kirken i Aksdal. Deretter fulgte kirkene i Skjold, Udland, Vedavågen og Etne. – Kirker er veldig kompliserte og krevende bygg, med spesielle konstruksjoner og krevende tekniske anlegg. Dessuten er det signalbygg som gjerne skal stå i 100 år, sier prosjektleder Ekornrud.
– Det bygges ikke så mange kirker, så vi kunne ikke levd av dette. Derfor er markedet vårt alle slags bygg for private eller offentlige byggherrer. En stor del av oppdragsmengden de siste årene har vært boligprosjekter som Solsiden ved Karmsundet, Kopervik Brygge, Rossabø Havn og Vassbrekke utbygningen for A. Utvik AS, for å nevne noen. For tiden holder vi også på med boligprosjektet Hollenderhaugen i Haugesund for A. Utvik AS.
Av andre større oppdrag kan vi nevne Skakkesenteret i Etne, som er ett av de største oppdragene vi har hatt ansvar for. Vinda- ?jord Rådhus i Ølen som var en ombygging fra Sykehjem. Vi hadde også oppdraget med Bring-Posten sin nye terminal på Raglamyr. Ellers har vi hatt jevnlige oppdrag for både FMC og Hydro. Procon ble også valgt som rådgivende ingeniør for byggeteknikk (RIB) for utvidelsen av Vea Sykehjem. Nylig ?ikk vi også en rammeavtale med Karmsund Havnevesen på to år med opsjon på forlengelse på ytterligere to år, sier Ekornrud til Jobb & Næring.

Procon har i dag 8 ansatte
– Det er en stabil arbeidstokk som leverer kvalitet i alt de gjør. Selv om det har vært varierende tider i byggebransjen, har vi til nå aldri hatt hverken oppsigelser eller permitteringer. Det er vi stolte av, sier Ekornrud og Gillesvik. Den nye kirken blir reist på tomten til gamle Kopervik kirke som brant ned til grunnen i 2010. Arkitekt for kirkebygget er Arkitektkontoret Lille Frøen i Oslo. Dette er det 6. kirkebygget som PROCON er med på.