Miljøflis setter farge på hagen.

KHV AS lanserer som første bedrift i Norge farget miljøflis. Med maskiner maler de opp store trær til flis av ønsket kvalitet. Etter at trærne er malt til flis, tilsettes ønsket farge, og vips så har man et miljøvennlig materiale som kan brukes til å dekke til jorda rundt blomsterbed og busker og trær, eller dekke til skråninger

Bruksområdet er det samme som med bark. Men mens barken forsvinner etter 3 år, varer miljøflis dobbelt så lenge. Den mest iøynefallende forskjellen er imidlertid at miljøflis leveres i flere farger. Det gir muligheter for å dekorere hagen på en spennende måte. Med de kraftige mobile flismaskinene kan man enten flise opp trærne på hogststedet og transportere flis i container til produksjonsanlegget på Kvalavåg i Karmøy, eller kan man transportere de nedkappede trærne til Kvalavåg. Mens farget miljøflis er nytt i Norge, har det stort sett utkonkurrert bark i som dekkmateriale i USA.
– Det er stort i USA, men vi har godt håp om det skal slå an også her i Norge. Vi er nettopp kommet i gang, men vi har god tro på at vi skal produsere mellom 3000 og 5000 kubikkmeter det første året, sier man i KHV AS.
– Med moderne utstyr kan vi kverne flis til ønsket kvalitet. Vi leverer flis og farget flis av den kvalitet kunden ønsker takket være vår egen flisterminal på Karmøy. Miljøflis tilfører vakre farger til din hage, blomsterbed, skråninger, rundt busker og trær, bed og potter.
KHV AS er de første i Norge til å tilby miljøflis.

Inngangen til KHV AS på Kvalavåg.
Inngangen til KHV AS på Kvalavåg.