Aase Simonsen på sin nye arbeidsplass. I bakgrunnen et par av båtene som eies av datterselskapet Oceangoing AS.

Fra 2011 til 2015 var hun første kvinne i ordførerstolen på Karmøy. Hun er stolt av å være eneste kvinne blant alle de grå dressene som henger på veggen i formannskapssalen. Men etter siste kommunevalg tapte hun og Høyre ordførerkjedet og taburetten til Arbeiderpartiet og Jarle Nilsen.

Av: Odd-Atle Urvik

– Så hva gjør du på nå, Aase Simonsen? Vi treffer høyrepolitikeren i et svært så maritimt miljø på Åkra.
Der er hun markedssjef i Norwegian Maritime Services (NMS). Fra balkongen på kontoret har hun utsikt til ”halve” Nordsjøen. På innsiden av moloen som skjermer Vest-Karmøys største havn fra storhavet ligger et par vaktbåter og venter på bedre tider i oljenæringen.
– Det er en 40 % stilling jeg har. Mer kan jeg ikke ha om jeg skal få tid til ”resten”. For ”resten”, det er de mange politiske verv hun fortsatt har. For et liv uten politikk frister ikke Aase Simonsen. – Det er nesten travlere nå enn da jeg var politiker på heltid, sier Aase Simonsen, som fortsatt sitter i fylkestinget og fylkesutvalget i Rogaland, i tillegg til at hun er med i fylkets samferdselsutvalg og trafikksikkerhetsutvalget i Rogaland. Og selv om hun ikke fikk fortsette som ordfører har hun plass både i kommunestyret og formannskapet i Karmøy.
– Jeg trives med politikk, og skulle gjerne også fortsatt som ordfører i Karmøy, tilstår hun. Det å representere kommunen, få være til stede ved store begivenheter, klippe snorer når det er viktige åpninger som skjer, eller være med på å hedre karmøybuer som har gjort seg fortjent til heder og utmerkelser, det er en del av ordførerens hverdag. Og ikke minst er det stas å få ta i mot gjester og få vise fram alt det vi er stolte over her på Karmøy, sier hun.
Som da Aase Simonsen med pressen på slep dro med seg statsminister Erna Solberg til Åkra. Der fikk statsministeren smake vestsidas kulinariske godbit, Kanuttapølse.
– Erna var på Karmøy i forbindelse med årsmøtet i Rogaland Høyre. Vi var på Trålbøteriet i Åkrehamn, og vi besøkte også Vili & Vé for å vise statsministeren hvilket fantastisk arbeid ildsjelene på Solstein gjør for å skaffe jobb til dem som trenger tilrettelagt arbeid. Vi var sultne, og hva var da mer naturlig enn å besøke regionens mest berømte pølsebu? forteller Aase Simonsen.
Men til tross for at hun liker både representasjon og snorklipping, sier hun ordførerjobben først og fremst var hardt arbeid fra morgen til kveld.
– Det gjaldt å finne løsninger på utfordringer vi hadde, og finne politisk støtte til disse løsningene, sier Aase Simonsen. Hun trekker storhallen på Vea og løsningen med idrettshall og skole på Torvastad fram som eksempler på at samarbeid mellom kommunen, frivillige og private fører til gode løsninger. Det er politikk på sitt beste. Jeg skulle ønske vi kunne fått til noe lignende på Åkra også, men der blir det gjort på en annen måte nå med ny politisk ledelse.
I den nye jobben som markedsansvarlig i Norwegian Maritime Services AS ser hun muligheten til å kombinere politisk arbeid med jobb i næringslivet.
– Jeg gleder meg til å kunne fortsette med det politiske arbeidet samtidig som jeg får møte spennende utfordringer her i NMS. Utfordringer er det nok av. Krisen i shipping rammer offshoreflåten hardt, men heldigvis er det ikke noe helsvart bilde vi ser. Et av lyspunktene er fiskeriene , hvor det fortsatt stadig er behov for folk. Her i NMS har vi i dag rundt 300 ansatte på land og sjø, sier Aase Simonsen. De er avhengig av at den tidligere ordføreren lykkes både på land og sjø.