Trivsel på arbeidsplassen handler om mer enn meningsfulle oppgaver og hyggelige kolleger. Det handler like mye om hvordan kontorene er innredet og lagt til rette for å begeistre de som jobber der. Det handler også om å legge til rette for en kultur og et miljø som oppmunter til samarbeid på tvers av avdelinger, skaper engasjement, kreativitet og innovasjon. En god sirkel.

Flere bedriftsledere ser nå verdien dette gir tilbake til firma. Ansatte som har tilgang til flere fasiliteter og dermed får muligheten til å styre mye av arbeidsdagen sin selv, gir verdi både for den ansatte, for bedriften og bedriftens omdømme.
Camilla Aanensen i GLIMT Interiørarkitekter vet hvordan gjøre firma om til et attraktivt og ettertraktet firma å jobbe for. Hun har ambisiøse mål og utfordrer bedriftsledere og eiendomsbesittere å vurdere om god innredning kan skape verdi for sine ansatte, og igjen til sin bedrift eller for deres eiendommer. Hun har allerede gjort stor forskjell flere steder.
Med lang erfaring som senior interiørarkitekt fra businessverden i London, er hun nå klar for Haugalandet. Målet er å designe for dem som eier kontorbygg, driver bedrifter eller bygger helt nye næringsbygg. Kundegruppen befinner seg både i det private næringslivet og i det offentlige. GLIMT Interiørarkitekter kan hyres inn for å gi råd og veiledning noen få timer, men kan også ta seg av prosjektledelse og følge prosessen fra start til ferdigstillelse. Interiørarkitekten bidrar også med rådgivning innen møblering, belysning, akustikk, materialer og utsmykking. Hun har samarbeid med leverandører både lokalt, nasjonalt og i Skandinavia.
– Her var det hyggelig, sa kronprinsen da han besøkte Gründerloftet i forbindelse med åpningen i januar.
Gründerloftet var et av de første oppdragene etter hun stiftet GLIMT Interiørarkitekter. Siden har det blitt flere oppdrag blant annet for Helifuel og Haugesund kommune.
– Flere og flere bedriftseiere og eiendomsbesittere har oppdaget hvordan tilpassede planløsninger og innredning gir fornøyde leietakere, ansatte og kunder og at dette på sikt kan bli en meget lønnsom investering. Ta gjerne turen inn til oss på Gründerloftet på Høvleriet for å se et eksempel på hvordan det kan gjøres. Planløsningen og innredningen som er valgt her legger opp til et sosialt, lekent og engasjerende arbeidsmiljø, sier Camilla Aanensen som selv har kontor på Gründerloftet.
På Gründerloftet har Aanensen lagt vekt på å skape selvstendige arbeidsstasjoner, samtidig som det er tilrettelagt med soner der en kan trekke seg tilbake, slappe av og hente seg inn igjen. Her er mye aktivitet med 13 firma som har sin daglige arbeidsplass. Bedriftskulturen ble skapt allerede da de første flyttet inn i november, og er blitt et attraktivt gründermiljø mange ønsker tilgang til. På gulvet er det runde myke tepper som rammer inn hver arbeidsplass men som samtidig demper akustikken. En hengekøye i møterommet er eksempel på et kreativt og overraskende innslag. Det samme er husken som henger ned fra en av bjelkene i taket i landskapet. Dekorativ belysning er brukt flere steder – i tillegg til et stort innslag av grønne planter som skaper trivsel og gir godt inneklima.
– Ta gjerne kontakt om du ønsker å skape et spennende og attraktivt arbeidsmiljø for dine ansatte, kunder eller leietakere, sier Camilla Aanensen i GLIMT Interiørarkitekter.