Nordfylket henter bare ut 2,8% av Skattefunn-prosjekter i Rogaland. Nå inviterer Forskningsrådet i samarbeid med bla.Næringsforeningen til «Åpen Dag» om ordningen.

I Rogaland var det en økning på hele 28% på aktive prosjekter i 2016. Dette er en av de største økningene i landet, ifølge Hilde Aarsheim, som er regionsansvarlig for Forskningsrådet i Rogaland. På Haugalandet (Bokn, Haugesund, Karmøy, Tysvær, Vindafjord, Utsira) var det i 2016 55 nye SkatteFUNN-prosjekter. Haugesund hadde flest nye, med 26 prosjekter, mens Karmøy hadde 15 nye prosjekter. Vindafjord hadde 7, Tysvær 6 og Bokn 1 nytt prosjekt. Nye prosjekter for hele Rogaland var på 429 prosjekter. Det vil si at Haugalandet kun hadde 12,8% av disse. Ser på man på antall virksomheter, har Haugalandet ca. 21% av Rogalands virksomheter – både Haugesund og Karmøy har 7,8 prosent hver av virksomhetene i Rogaland. Haugesund er best på SkatteFUNN på Haugalandet, nesten dobbelt så gode som Karmøy, ifølge Aarsheim, men begge kommuner har et stort potensiale for flere SkatteFUNN-prosjekter mener Aarsheim. Dette gjelder også de øvrige kommunene på Haugalandet. -Jeg vet ikke helt hvorfor Haugalandet er dårlige til å benytte seg av SkatteFUNN-ordningen i forhold sørfylket, men jeg antar at ordningen ikke er godt nok kjent. Det er derfor Forskningsrådet har valgt å legge SkatteFUNN «Åpen dag» til Haugesund i år, som også arrangeres mange andre steder i hele landet, sier Aarsheim i en kommentar. Interessen er stor her i regionen, og det er over 50 bedrifter påmeldt til nå, men det er plass til flere, avslutter Aarsheim, som ønsker velkommen til HSH, onsdag 29. mars.