Hatteland Gruppen, Appex og Steinsvik Group er de tre kandidatene til «Årets Bedrift 2017», som deles ut på Haugalandskonferansen 10. mars.

Dette er tre selskaper som hver på sitt område har markert seg sterkt i året som er gått. Her er en presentasjon av hver av de tre…
Hatteland Gruppen med base i Åmsosen i Nedre Vats har lagt et enestående år bak seg, kronet med salget av robotsystemet Autostore, som i desember 2016 ble solgt til et av Europas største oppkjøpsfond for den svimlende sum av 4,5 milliarder kroner.
Gründer Jakob Hatteland og hans medarbeidere har gjort det til en vane å utvikle, foredle og videreselge teknologiprodukter til nasjonale og utenlandske investorer med solid fortjeneste.
Nå skal en del av fortjenesten fra Autostore pløyes inn i de to merkevarene EMP Secure og RamBase . EMP Secure leverer forretningskritisk IT drift med utgangspunkt i det høysikrede datasenteret i Vats, mens RamBase er et komplett ERP-system og forretningsplattform, født i skyen.
Hatteland er et verdensnavn i sin nisje og har skapt hundrevis av arbeidsplasser i regionen.
For å nå målene settes det nå i gang en omfattende rekrutteringskampanje for å tiltrekke seg dyktige medarbeidere som ønsker å være med på satsingen.
Appex kaller seg selv «Et kreativt teknologiselskap » og fortsetter ekspansjonen regionalt og i landet for øvrig med kontorer i Bergen, Odda og Oslo. Selskapet har nå over tusen kunder og vokser både i resultat og omsetning. Selskapet solgte for over 80 millioner i 2016 fordelt på fire forretningsområder.
Tore Fremmersvik og hans stab har høstet mange lovord for innovativ personalpolitikk og har tre år på rad vært i teten i den nasjonale kåringen av «Great Place to Work». Appex fremhever «Lidenskap» som en viktig verdi for de ansatte, og «Ekstrem service» som et mål i enhver sammenheng.
Selskapet ble etablert i 2011 og var Gaselle- bedrift i både 2015 og 2016. Sin unge alder til tross har Appex fått en sterk posisjon i det regionale IT-markedet, og allerede gitt mye igjen til lokalsamfunnet gjennom er en aktiv sponsorvirksomhet både til topp og bredde.
Steinsvik Group lager produkter og løsninger for tøffe forhold som havbruk, maritime næringer og olje- og gassindustrien. Selskapet har tatt et kraftfullt steg inn i den internasjonale oppdrettsnæringen, og er i ferd med å bli en verdensèner som leverandør av utstyr til fôr- og havbruksnæringen.
Hovedkontoret og teknologibasen ligger på Frakkagjerd i Tysvær kommune, hvor knapt 100 av selskapets nær 600 ansatte holder til. Resten jobber hovedsakelig ved Steinsviks ulike avdelinger i utlandet som Chile, Canada og Vietnam.
Gründer Bjørn Apeland solgte i fjor høst selskapet til den industrielle investoren Kverva, men fortsetter som toppsjef. Steinsvik Group omsetter for nær en milliard kroner, og satsingen fortsetter med utgangspunkt i hovedkontoret på Frakkagjerd. Selskapet er aktiv på det regionale sponsormarkedet, bl.a. gjennom Steinsvik-rittet.