Aibel er kåret til årets bedrift i Jobb & Næring i 2016. Verftet på Risøy har aldri vært bedre enn nå, sier konserndirektør for modifikasjoner og verftsleveranser i Norge, Bjørn Tollefsen. (Foto: Egil Severeide)

Jobb & Næring har kåret Aibel Haugesund til årets bedrift for 2016. Begrunnelsen er at bedriften har på en fremragende måte møtt de vanskelige tidene i offshorebransjen. I en tid hvor kampen om oppdragene er tøffere enn noensinne, har verftet på Risøy klart å hale i lang den ene store offshore-kontrakten etter den andre.

I nyttårsintervjuet Jobb & Næring hadde med konserndirektør Bjørn Tollefsen i desember fortalte han at verftet aldri har vært bedre enn nå, og bedriften på Risøy er inntil 30 prosent mer effektiv nå enn det var for tre år siden. Aibel har vist seg å være konkurransedyktige i et knallhardt marked. Slik sett har bedriften opprettholdt en høy sysselsetting.
I hver måned kåres en bedrift til månedens bedrift i Jobb & Næring. Blant disse nominerte kårer vi så årets bedrift. I oktober i fjor hadde Aibel nok en gang halt i land en milliardkontrakt, den gangen på Dvalin-prosjektet. Det dreiet seg om de to modulene som skal leveres til Heidrun-feltet. Kontrakten kom på et tidspunkt hvor vi her på Haugalandet var i ferd med å skimte lys i enden av tunnelen. Kontrakten betyr jobber og inntekter. Men i tillegg betyr det fornyet tro på framtiden, ikke bare for dem som jobber på Aibel, men også for folk i resten av regionen.
I gamle dager het det at ”når det går godt på HMV, går det godt i Haugesund”. Selv om offshoreverftet har skiftet navn noen ganger siden da, er det fortsatt slik. Men nå sier vi at når det går godt for Aibel, går det godt for hele Haugalandet. Selv om prosjektet skal styres fra Aibels kontor i Oslo, skjer byggearbeidene i Haugesund. Når toppen på prosjektet nås, vil 700 personer være engasjert i Haugesund. Dette vil i stor grad være dem som er blitt permittert tidligere.

Følgende bedrifter var nominert til årets bedrift for 2016 i Jobb & Næring:

• Karmsund Havnevesen
• Skudenes & Aakra Sparebank
• Veidekke
• Åkra Elektriske
• Haugesund Turistforening
• Rico Gruppen
• Park & Friluftseksjonen Haugesund kommune
• Aibel Haugesund
• Oasen Storsenter
• Haugesund Sanitetsforenings Revmatismesykehus.