En skade på en losseslange på Goliatfeltet i Barentshavet gjorde at operatøren Eni valgte å stenge produksjonen for en kortere periode i romjula. Bildet viser M/T Hilda Knutsen i aktivitet på feltet.Foto: Knutsen OAS Shipping.

Operatøren Eni på Goliatfeltet valgte å stenge produksjonen ned 26. desember etter at de under en rutineinspeksjon oppdaget et skade på en losseslange, skriver Teknisk Ukeblad.

Årsaken til at man valgte å stenge ned produksjonen er at lagertankene på feltet fylles opp når man ikke får losset olje og fraktet den til land.
Eni bestemte seg derfor å stanse produksjonen og skifte ut den skadede delen. Det er femte gang Goliat er blitt stengt ved i løpet av sitt første driftsår.
To av de tre oljetankerne som har til oppdrag å transportere oljen fra Goliat til kundene på land er Knutsen-tankerne M/T Torill Knutsen og M/T Hilda Knutsen. I løpet av 2016 er det rapportert hele 34 uhell og feil på plattformen, skriver Dagens Næringsliv. Petroleumstilsynet har derfor bestemt at de vil gjennomføre et helårs sikkerhetstilsyn i 2017.
– Operatøren Eni har erkjent et gjennomgående behov for forbedret styring av risiko, sier pressekontakt Øyvind Midttun i Petroleumstilsynet.