Lærlingene på Scandic Maritim, her representert ved kokkelærling Paul Steinar Dalaker, kjøkkensjef Tore Stalsberg og kokkelærling Clive Valdez tar over Brovingen for en dag, og serverer gullrettene.

I februar måned er det anledning til litt spesielle smaksopplevelser i Haugesunds restaurantverden. Allerede 3. februar er det på Brovingen på Scandic Maritim det skjer.

Hotellets lærlinger har gjort det skarpt i ferdighetskonkurranser. De hentet hjem tre gullmedaljer i Scandic Cup og fire gull i Haugaland Cup. For at publikum skal få anledning til å smake på vinnerrettene tar lærlingene like godt over Brovingen fredag 3. februar, og disker opp. De kaller arrangementet 7 gull, 7 retter og 7 lærlinger.
Vi har 7 lærlinger på huset som jobber i restaurantene. Disse skal 3. februar overta Brovingen for en dag. De skal sette opp sin egen meny, utføre hele planleggingen, produksjonen og utføre servicen på kvelden. Hver lærling står for hver sin rett, men må selvsagt samarbeide med de andre for å skape den gode matopplevelsen for gjestene. Gjengen består av 6 kokkelærlinger og 1 konditorlærling. Men restaurantbransjen går også sammen om å vise mangfoldet i Haugesund.
– I uken fra 16. til 23. februar vil et 20 talls spisesteder arrangere ”Haugesund i 100”, forteller Food & Beverage manager Aslak Askeland på Scandic Maritim til Jobb & Næring. – I denne perioden skal alle de deltakende restaurantene ha en rett til kun kr. 100,- på menyen.
Hensikten er å vise mangfoldet bransjen har og samtidig vise at det slett ikke behøver å koste skjorta å gå ut og spise, sier Askeland.