Skude Industri ble reddet på den skumleste dagen i året, fredag den trettende.

Skude Industri ble reddet på den skumleste dagen i året, fredag den trettende.

Etter intense forhandlinger kom gladmeldingen på formiddagen 13. januar: Ny eier overtar konkursrammede Skude Industri, en av nøkkelbedriftene på Sør-Karmøy. Umoe Industries heter den nye eieren av bedriften på Steinungsholmen i Skudeneshavn, der nærmere hundre mann ble satt sjakk matt etter konkursbegjæringen like før jul. Vel femti av dem fast ansatte.
– Glade nyheter på skummel dag, sier Rune Lilledahl, daglig leder i Umoe Industries til Haugesunds Avis. Han blir ny administrerende direktør og styreleder i Skude Industri. Skude Industri AS meldte oppbud 20. desember i fjor, etter at et forsøk på å få til en frivillig gjeldsordning strandet dagen før.
Det var dårlig likviditet, ikke mangel på oppdrag, som fikk de gamle eierne til å gi opp.
Rune Lilledahl er daglig leder i Umoe Industries as. Han drev Karmøy Stålindustri på Steiningsholmen fra 1992 til 2004.