Espen Vestbø (30) fra Sandeid overtar som daglig leder i det tradisjonsrike byggmesterfirmaet Haakull & Ersland AS. Byggmesterfirmaet med 20 ansatte utfører alle typer byggetjenester, men med hovedvekt på hovedentrepriser tømmer på større byggeprosjekt.

Bedriften holder i Skjold hvor de har egne kontor- og lagerlokaler. Vestbø gikk i lære og tok fagbrevet i tømrerfaget i Haakull & Ersland AS i 2007, og er nå tilbake som daglig leder, 10 år etter. Sist kom han fra stillingen som daglig leder i konsulentfirmaet Kon-Sul på Sand. Vestbø har nå bosett seg i Isvik i Skjold.
– Det var kjekt å få spørsmålet om å få komme tilbake til Haakull & Ersland. Det var her jeg startet yrkeskarrieren min og jeg hadde en flott tid som lærling her, sier Vestbø.Han er klar på hvordan han vil utvikle byggmesterfirmaet videre.
– Min visjon for bedriften er å kunne trygge arbeidsplassene, og om mulig skape noen nye. Vi skal fortsatt ha fokus på hovedentrepriser tømrerfaget.
– Det er mange om beinet i anbudskonkurransene på Haugalandet. Haakull & Ersland er nå aktuell med nyoppføringen av Kopervik Kirke og Stord ungdomskole.