- Haugesund kommer til å merke høyt aktivitetsnivå på verftet. Jeg tror jeg tør si at verftet her på Risøy aldri har vært bedre enn nå, sier Aibel-sjef Bjørn Tollefsen om inngangen til 2017.

– Jeg har en bedre magefølelse nå enn for ett år siden, sier Bjørn Tollefsen og byr på svart kaffe på kontoret sitt.

Ute er det kaldt, og fra vinduet i toppetasjen i administrasjonsbygget på Risøy ser vi frostrøyken tåkelegge Karmsundet denne vakre senhøst-morgenen. Ingeniøren, som har avansert til konserndirektør for modifikasjoner og verftleveranser i Norge, skuer ut over sitt rike- og synes det er et vakkert syn
– Her blir det godt med aktivitet i hele 2017. Haugesund kommer til å merke høyt aktivitetsnivå på verftet. Jeg tror jeg tør si at verftet her på Risøy aldri har vært bedre enn nå, sier Tollefsen.

..og årsaken er?
– Vi har investert mye i moderne utstyr, forbedret arbeidsprosessene betydelig og kjørt en omfattende kostnadsreduksjon. Verftet er inntil 30 prosent mer effektivt nå enn det var for tre år siden. Alle står 100 prosent ansvarlige for leveransene sine, hver operatør må levere i forhold til arbeidsoppgaven. Slik går det helt til topps.
Dette er ikke noe som luringer i toppetasjen har funnet på. Det har vært involvering over hele linja, fra den enkelte operatøren ute på verkstedet til ledernivå. Folk er mentalt gira på omstilling og forbedring, og den kreativiteten og arbeidsviljen som finnes i denne organisasjonen har fått stort spillerom. Slikt gir resultater.

Opptur- og ned..
Bjørn Tollefsen får nesten tårer i øynene når han snakker. Her begynte han som ingeniør i 1991. I 2010 ble han ansvarlig for verftet i Haugesund.
Nå sitter han som ansvarlig for området «Modifikasjoner og verftstjenester» i Aibel med kontorer på fem lokasjoner i Norge, samt alt som skjer i Haugesund. Det var en gedigen opptur i bransjen; toppen ble nådd for rundt 3 år siden, da var det over 5000 personer i arbeid på plattformene, landanleggene og på verftet i Haugesund. Nå er det redusert til rundt 2000. I Haugesund er rundt 1600 fast ansatt.
Nedturen har vært tøff. Altfor mange har mistet jobben. Men Tollefsen håper og tror bunnen er nådd, og innenfor noen områder er ordreboka bra. Det skal fortsatt selges ingeniørtimer og det vil i den neste fasen være viktig å komme i posisjon for å vinne de jobbene som kommer ut i markedet.
– Våre konkurrenter har forbedret seg de også, og kampen om jobbene er hard. Men vi har en god «trackbook» blant annet med leveranse av Glen Lyon FPSO’en der scoret vi høyt på kvalitet og leveringssikkerhet. Det har kunder merket seg, og vi har hatt mange henvendelser i etterkant, sier Tollefsen.

Fleksibilitet
Et annet særtrekk er fleksibiliteten. Verftet leverer både skipsreparasjon/ oppgraderinger og anlegg til olje og gass. Dette er områder med forskjellige leveransekrav og Aibels verft i Haugesund er et av få verft som takler og leverer innenfor begge områder. Den varierte og brede kompetansen som våre ansatte besitter er en forutsetning i så måte, mener Tollefsen.
-Belegget i dokken har vært bra på tross av mange skip i opplag. Vi har mange lokale redere som kommer med supplybåtene sine til oss for service og oppgraderinger. Skipsreparasjon er en viktig nisje for verftet, sier Tollefsen.

Lærlinger viktig
En annen betydelig nisje service er bedrifts- og boligmarkedet på Haugalandet, som serves av en avdeling med rundt 60 personer innen tele, elektro-og rørleggertjenester. Rundt 50 Aibel-biler er daglig å se på byggeplasser rundt omkring på Haugalandet. Denne avdelingen er også viktig for å sikre relevant læring til lærlingene.
Vi tar inn 45-50 lærlinger hvert år og har til enhver tid rundt 90 lærlinger i alle fag, selv i den nedgangsperioden vi nå har opplevd. Lærlingene våre er vi stolte av; framtiden ligger i ungdommen, sier Tollefsen, og viser til mange ingeniører og ledere i Aibel startet sin karriere som lærlinger.
Flere mestere
Aibel-sjefen er opptatt at det må være balanse mellom de teoretiske og praktiske fagene og har et sterkt ønske om endre holdningene om at alle må bli akademikere. Jonas Gahr Støre uttalte i høst at det er like viktig med «mestere som mastere».
– En fornuftig uttalelse, sier Tollefsen De som jobber som fagfolk hos oss vil møte attraktive industriarbeidsplasser, varme i hallene, det beste utstyret, det mest avanserte dataverktøyet og spennende arbeidsoppgaver. Verftet i Haugesund er Aibels kompetansesenter på ny produksjons teknologi. Vi er på messer og konferanser og våre fagfolk styrer automatiserte prosesser og i fremtiden kommer de til å gjøre det med I-pader. Industrijobben har forandret seg radikalt, og det er på tide vi høyner statusen, sier Tollefsen, som går inn i 2017 med behersket optimisme for selskapet og verftet i Haugesund.
Og god magefølelse…