Finn Egil Haraldseide t.h. og Vinay Patel utvikler betalingsystem for detaljhandel.

Fra et beskjedent kontor på Oasen finpusser Finn Egil Haraldseide og Vinay Patel produktet de har tro på skal implementere ikke bare eksisterende teknologi, men også framtidig teknologi i et nytt administrasjonsverktøy for bedrifter innen detaljhandel. Navnet er Baikingu som er det japanske navnet for Viking.

Av: Odd-Atle Urvik

– Jeg har selv bakgrunn fra detaljhandel, og har følt behovet for et administrasjonssystem som ikke blir utdatert, men som er forberedt på all framtidig teknologi som måtte komme, sier CEO Finn Egil Haraldseide. Med støtte fra Innovasjon Norge og Connect Vest, og etter å ha blitt tatt opp som inkubatorbedrift i Validé, jobber de etter en plan om lansering i 2. kvartal 2017. Haraldseid forteller at de først skal teste ut produktet sammen med partnere i Tyrkia og Sør-Afrika basert på Vinay sitt globale partnernettverk.
I løpet av året planlegges det også lansering i Kroatia, Ungarn, Azerbaijan, Dubai og Bulgaria.
Haraldseide forteller at systemet de utvikler er så fleksibelt og skalerbart at det kan brukes både av små og store bedrifter. Det vil heller ikke være bransjespesifikt, men kunne tilpasses brukere innen ulike bransjer.
– Vi har godt tro på at vi skal kunne få pengene vi trenger på plass i løpet av kort tid, sier Haraldseide, som tidligere denne måneden har vært i Bergen på Connect Vest, og møtt mulige investorer.
Vi var eneste bedrift fra Rogaland som var invitert til Bergen. Vi har også presentert prosjektet for investorer i Stavanger. Med i teamet har Haraldseide og Patel Jan Holm fra Lyse-konsernet, nå direktør i Safe Mate, og Tor Ivar Våge, gründer bak «itutch» og Infogym.
En sentral person i utviklingen av prosjektet er engelske Vinay Patel. Han kom til Baikingu fra Micros Systems, et internasjonalt selskap med 26000 ansatte, som ble solgt til Oracle for 5,4 milliarder US$.
– Det må være en overgang å komme fra et stort konsern som Micros Systems, til en gründerbedrift som Baikingu?
– Jeg ser ikke på dette som en vanlig jobb. For meg er dette en lidenskap. Jeg møter kunder som forteller sin historie om hvordan de driver sin bedrift, og hvilke utfordringer de står overfor. Teamet har utviklet en arkitektur (grunnmur) som møter framtidens behov om fleksibilitet og skalerbarhet, sier Patel.