Fem blad Utvik som har drevet det tradisjonsrike bilfirmaet i 55 år. Fra venstre Gyda, Kristian, Odd Arne, Eirik og John Kåre. Også Stian Utvik arbeider I firmaet med klargjøring av biler, men han var ikke til stede da bildet ble tatt.

Utvik Autoservice AS runder 55 år i år. Bilfirmaet på Nord-Karmøy ble grunnlagt av Kristian og Gyda Utvik i 1961. Fra en forsiktig start i beskjedne lokaler har firmaet vokst til å bli et moderne og veldrevet bilfirma.

– Selv om firmaet formelt ble startet i 1961, hadde vi vært i gang en stund før det. Kristian var bilmekaniker og den som kunne bil. Jeg tok meg av kontorarbeidet, og hjalp ellers til med litt av hvert. Vi har hele veien vært et familiefirma, også etter at sønnene våre overtok og salg og verksted ble delt i to selvstendige selskaper, forteller Gyda.
Kristian Utvik forteller engasjert om møte med noen av de mange kundene firmaet har hatt.
– En ting jeg har lagt vekt på å lære sønnene våre er alltid å drive ærlig forretning, og sørge for at vi alltid holder det vi lover. Vi har også hatt et slagord om at dersom kundene er fornøyd skal de fortelle det til andre, om de ikke er fornøyde skal de fortelle det til oss. Fornøyde kunder er det vi har levd av i alle år, sier Kristian Utvik.
Siden starten i 1961 har bedriften levert tusenvis av bruktbiler over hele Norge, og også vært en trygg leverandør av verkstedtjenester til lokalbefolkningen i regionen.
Fra starten av ble salg av biler og bilverksted drevet i samme firma. I tillegg til brukte biler forhandlet Utvik Auto rundt 1962 et bilmerke som hette Isar. Senere var de i korte perioder også merkevareforhandler av DAF, Skoda og Hyundai.. I 2008 ble det endringer i selskapsstrukturen. Selskapet ble delt opp i Utvik Auto AS, som selger brukte biler, og Utvik Autoservice AS som leverer verkstedtjenester. Salgsselskapet er drevet av Odd Arne Utvik, mens John Kåre Utvik driver Utvik Autoservice AS.
– Personlig service, seriøsitet og ærlighet har alltid preget driften. Derfor kommer kundene tilbake, og har gjerne med seg neste generasjon bilkunder, eller som brukere av verkstedtjenestene, sier brødrene Utvik.
Utvik Autoservice AS er et autorisert bilverksted og er tilknyttet MECA- kjeden. Gjennom denne kjeden nyter de ansatte i Utvik Autoservice blant annet godt av et omfattende kurstilbud for å holde seg faglig oppdatert.
Det er også tilknyttet lakkeringsverksted og karosseriverksted til virksomheten, slik at Utvik Autoservice AS og Utvik Auto AS i dag fremstår som et komplett bilhus, som kan dekke alle fag innenfor verkstedtjenester, og som dekker alle kundenes behov ved bilholdet.
I dag har de to firmaene 8 ansatte til sammen. Det er to på salg, fem på verkstedet, og en felles regnskapsmedarbeider på deling.