Månedens bedrift får JOBBFRUKT fra Solstein, og er blant de nominerte til Årets bedrift. Denne gang ble Aibel Haugesund den utvalgte bedriften.

I de årene Jobb & Næring har kåret månedens bedrift, har vi forsøkt å ikke gjenta oss selv. Men til slutt har vi måttet innse at noen bedrifter er det selvsagte valget, selv om bedriften har vært valgt en gang før.

Slik er det denne gangen. Milliardkontrakten Aibel fikk på Dvalin- prosjektet kom på et tidspunkt da vi her på Haugalandet er i ferd med å skimte lys i enden av tunnelen. De to modulene Aibel skal levere til Heidrun-plattformen betyr jobber, inntekter og ikke minst framtidstro for flere enn de som jobber på verftet på Risøy.
I gamle dager het det at ”når det går godt på HMV, går det godt i Haugesund”. Selv om offshoreverftet har skiftet navn noen ganger siden da, er det fortsatt slik. Men nå sier vi at når det går godt for Aibel, går det godt for hele Haugalandet.
Selv om prosjektet skal styres fra Aibels kontor i Oslo, skjer byggearbeidene i Haugesund. Når toppen på prosjektet nås, vil 700 personer være engasjert i Haugesund. Dette vil i stor grad være de som er blitt permittert tidligere.

Månedens bedrifter 2016
Blant bedriftene som kåres til månedens bedrift i løpet av året, velges en ut som årets bedrift i 2016. Hvilken det blir offentliggjøres i J&N i januar 2017. Har du forslag til bedrifter som utmerker seg positivt, og derfor bør bli månedens bedrift?
Send ditt forslaget sammen med en kort begrunnelse til: jn@dhrsaga.no

Månedens bedrift hittil i år:
Nr. 01-2016: Karmsund Havnevesen
Nr. 02-2016: Skudenes & Aakra Sparebank
Nr. 03-2016: Veidekke
Nr. 04-2016: Åkra Elektriske
Nr. 05-2016: Haugesund Turistforening
Nr. 06-2016: Rico Gruppen
Nr. 07-2016: Park og Friluftseksjonen, Haugesund kommune.
Nr. 08-2016: Aibel Haugesund