Nybilsalghet når nye høyder, blant annet på grunn av økt salg av ladbare hybrider. (Foto: BMW)

I september måned ble det registrert 13854 nye personbiler i Norge. Aldri før har det i september blitt registrert så mange nye biler i som i år, rapporterer Opplysningsrådet for Veitrafikk. Sammenlignet med september i 2015 økte nybilsalget med 1433 (+ 11,5%).

Noe av økningen skyldes at Tesla gjør det godt. 848 nye Teslaer sendte merket nok en gang til topps på elbil- og 4×4-månedsstatistikken. Model X er landets mest foretrukne elbilmodell, firehjulstrekker og SUV. Bare VW Golf befinner seg foran på modellstatistikken. Golf har heller ikke i år noen reelle utfordrere i konkurransen om å bli landets mest kjøpte bilmodell i 2016.

El-bil øker
Elbilandelen av bilsalget er igjen økende og utgjorde i september 19 prosent av totalen. Det betyr at hver femte nybil er en el-bil. Men enda flere valgte hybridbiler eller ladbare hybrider. Hybrider og ladbare hybrider utgjorde til sammen 29 prosent av alle nye personbiler som ble registrert forrige måned. Det ble også registrert 2843 nye varebiler i september, noe som er 16,0 % mer enn i samme måned i 2015.
Hittil i år er det registrert 115 875 nye personbiler, det er 4064 flere (+3,6 %) enn i samme periode i 2015.
Blant de tingene det er verd å merke seg på september-statistikken, er at hybrider, og da særlig ladbare hybrider, ser ut til å øke voldsomt. Denne måneden ble det registrert 3991 nye personbiler med hybriddrift. Det er 2425 flere (+154,9 %) enn i september 2015. Personbilene med hybriddrift hadde 28,8 % markedsandel i september i år, mens markedsandelen i september 2015 var 12,6 %. Hittil i år har personbilene med hybriddrift 25,0 % markedsandel. I samme periode i fjor var den 11,9 %.
Blant personbilene med hybriddrift var 1923 ladbare hybrider. I september 2015 var 528 av de nye personbilene med hybriddrift ladbare. Det vil si at antallet nyregistrerte ladbare hybrider var nær fire ganger så høyt i september i år sammenlignet med september i fjor.