Illustrasjonsbilde.

Hvordan kan man tilpasse kokkers arbeidstid til et sosialt liv utenom jobben? Debatten om dette temaet har rast både på nettet både i Norge og ute i Europa.

Det er ikke noe problem å organisere kokkers arbeidstid innenfor lover og regler i arbeidslivet. Det har vi gjort i årevis, sier Aslak Askeland på Scandic Maritim.
Det er ikke noe problem å organisere kokkers arbeidstid innenfor lover og regler i arbeidslivet. Det har vi gjort i årevis, sier Aslak Askeland på
Scandic Maritim.

Gourmet-restauranter og kjendiskokker engasjerer seg. Blant disse er Esben Holmboe Bang som slår på stortromma og lanserer fire dagers arbeidsuke for sine kokker. Og han får svar fra Bent Stiansen i Stattholdergaarden i Oslo, som ønsker velkommen etter, og sier de har hatt dette i en årrekke.
– For oss på Haugalandet virker denne debatten litt fjern. Det er et spørsmål om å organisere aktivitetene i tråd med arbeidstidsbestemmelser og avtaleverk, sier Aslak Askeland på Scandic Maritim til Jobb & Næring.
– På hele hotellet har vi 22 kokker, og tre av disse jobber på Brovingen. Ettersom folk skal ha mat også om kvelden, ligger det i sakens natur at kokker også må arbeide når folk flest har fri.
Men skiftordninger og avtaleverk tar høyde for dette. Derfor er det å jobbe på kjøkkenet hos oss attraktivt, sier Aslak Askeland til Jobb & Næring.