Flere gründere og oppfinnere har gått sammen om å etablere Gründergarasjen i Åkrehamn.

Gründergarasjen i Åkrehamn blir et spennende samlingssted for kreative sjeler.

Tidligere denne måneden ble konseptet presentert.
Ordfører Jarle Nilsen gav en hilsen fra kommunen som er svært glad for denne type satsing på Karmøy. Etter presentasjonen ble det grilling og sosialt samvær utenfor lokalene i Stongveien 150.
Rogaland Ressurssenter, Åkrehamn Vekst, Karmøy kommune og flere gründere og oppfinnere har gått sammen om å etablere Gründergarasjen i Åkrehamn. Gründergarasjen er et elektro- og mekanisk prototype-verksted, hvor produktutviklere, gründere, næringsliv og andre interesserte får anledning til å “mekke” og utvikle prototyper.
Ideen til Gründergarasjen kom, i følge Per Inge Eriksen i Åkrehamn Vekst, til ved at han fikk besøk av Hans Knutsen som hadde en bekjent som skulle legge ned virksomheten i et stort industrilokale med mye utstyr. Sammen tenkte de at dette var en gylden mulighet til å utvikle et sted som kunne bidra til nyskapning i regionen.
Følgende maskinpark er nå tilgjengelig for brukerne av Gründergarasjen: Dreiebenk, alle typer sveis, rørbendemaskiner, platekuttere, rullebord, håndverktøy, jekketralle, truck, gjengemaskiner, freser, slipemaskiner, kompressorer og luftverktøy, ulike sager for metal, søyleboremaskiner med mer.
Gründergarasjen vil være tilgjengelig for medlemmer på hverdager og i helger.