Byggestart markeres ved at gravemaskinen til Vassbakk & Stol tar en solid jafs av taket på en av bygningene som må vike plass for Nordsjø Kontorpark. I forgrunnen Andreas Poulsson i Base Property (t.v.) og Øystein Grønhaug i Grønhaug Eiendom.

Sist uke ble spaden satt i jorda for første byggetrinn av Nordsjø Kontorpark i Haugesund. Skjønt ”spaden i jorda” er vel ikke det rette begrepet siden maskinfører Sigbjørn Tveit i Vassbakk & Stol markerte byggestarten ved å ruske løs en solid jafs av taket på en av de gamle bygningene som må vike plassen for Nordsjø Kontorpark.

Hele seansen ble fulgt av prosjektutvikler Andreas Poulsson i Base Property og Øystein Grønhaug i Grønhaug Eiendom. De to selskapene eier hver 50 % av prosjektet, som blir det første av sitt slag i Rogaland.
– Første byggetrinn er på 5000 kvadratmeter, og har en prislapp på 85 millioner kroner inklusiv tomt, sier Poulsson, som forteller at Nordsjø Kontorpark vil inneholde moderne, fleksible og effektive kontorlokaler tilpasset både store og små leietakere. Servicefunksjoner som romslig kantine, treningsrom med garderober, konferanseområde med auditorium og sykkelparkering med sykkelreparasjon er noen av de tilbudene leietakerne kan benytte seg av, sier Poulsson.
– Utbyggingen er kommet i gang fordi vi nå har tilstrekkelig mange leietakere på plass for oppstart, men det er fortsatt plass til flere. Byggetiden er beregnet til litt over ett år, slik at de 30 – 40 leietakerne i første byggetrinn skal kunne flytte inn senhøstes neste år.
Parallelt med dette vil man fylle opp de øvrige byggetrinnene med leietakere.
– Prislappen på hele kontorparken kommer til å ligge på rundt 300 millioner kroner. Kontorparken blir enestående i sitt slag, og består ferdig utbygget av fire store kontorblokker med et gulvareal på til sammen 15.000 kvadratmeter.
– Vi har høye ambisjoner for prosjektet i forhold til synergier, effektivitet, energi, arkitektur og funksjoner. Vi har også et mål om å skape gode grøntområder rundt og i tilknytning til kantinen. Vi vil utforme lokalene slik at de tilfredsstiller leietakers behov og samtidig tilrettelegge for fremtidig vekst.
Kontorparken blir BREEAM sertifisert, som det første prosjektet på Haugalandet. Dette er et viktig grep for å fokusere på miljø og vi håper flere vil følge denne trenden fremover.
Utbyggingen vil foregå over 3–5 år, og vi ser for oss at mellom 600 og 700 mennesker kommer til å ha sin arbeidsplass i kontorparken når den står ferdig, sier Grønhaug og Poulsson.

Kruse Smith
Blant de som skal inn i første byggetrinn er Kruse Smith, som i tillegg til å være leietaker også har totalentreprise på bygget.
Nordsjø Kontorpark ligger i den såkalte ”indrefileten” langs forbindelsesveien mellom Norheim og Raglamyr. Dette grenseområdet mellom Haugesund og Karmøy er av mange regnet som det mest attraktive næringsområdet på Haugalandet. Under blokkene vil det ligge parkeringsarealer til 250 biler.
Det er arkitektfirmaet Brekke Helgeland Brekke som har tegnet Nordsjø Kontorpark.
Næringsparken vil bli knyttet til sykkelog gangstinettet i området, slik at det skal ligge til rette for at folk ikke skal behøve å kjøre bil til jobben. Det er også lagt vekt på at Nordsjø Kontorpark skal framstå som et grønt område. Av andre fasiliteter som kan det nevnes at Kontorparken har avanserte treningsfasiliteter, blant annet en egen squash-hall.

Andre store leietakere er IT-selskapet ATEA, og verdens største cateringselskap Compass Group som etablerer avdeling i Haugesund.
Compass Group har over 500.000 ansatte i 50 land, og serverer rundt 4 milliarder måltider i året på verdensbasis. I Norge driver gruppen rundt 200 kantiner, og har 1800 ansatte og en omsetning på 2,1 milliarder kroner. Advokatfirma Responsa skal også inn i første byggetrinn.

Base Property
– Base Property AS ble etablert i Stavanger i 2007 av Base Gruppen AS og partnere. Selskapet eies nå 100 prosent av Base Gruppen. Base Property har siden begynnelsen av 2007 utviklet eiendommer innenfor segmentene handel, hotell, bolig, kontor, produksjon, industri og ulike kombinasjonsbygg. Vi har utviklet nærmere 100.000 m2 og har cirka 100.000 m2 under utvikling i tidlig prosjektfase. 25.000 m2 er under bygging, sier Poulsson til Jobb & Næring.

Slik ser arkitektene for seg at Nordsjø Kontorpark vil se ut når det står ferdig. ( Illustrasjon: Brekke Hagland og Brekke)
Slik ser arkitektene for seg at Nordsjø
Kontorpark vil se ut når det står ferdig. (
Illustrasjon: Brekke Hagland og Brekke)