Slik vil ”Nye Taits” se ut når den skal leveres tidlig på året i 2019.

I tider hvor det er ordretørke innen offshore, kan Westcon Yards i Ølensvåg glede deg over å ha halt i land kontrakt på bygging av en tråler for det skotske fiskebåtrederiet Klondyke Fishing Company. Rederiet er et av de største fiskebåtrederiene i Skottland, og eies av Taits-familien som tidligere både har bygget og reparert fiskefartøy hos Westcon.

Tråleren som skal bygges får en lengde på 74,8 meter og en bredde på 15,5 meter. Den skal fiske sild, makrell og kolmule, og har foreløpig navnet ”Nye Taits”. I en pressemelding fra Westcon Yards heter det at tråleren skal leveres tidlig i 2019.
Verftet i Ølensvåg har god erfaring med denne typen fiskefartøy, og det meste av byggingen vil skje i Ølensvåg. Teknisk leder Endre Matre i Westcon sier seg godt fornøyd med kontrakten som er sikret.
– I disse tidene er det kjekt å få bekreftet at vi er konkurransedyktige. Dette gir trygghet for de ansatte. Kontrakten sikrer arbeid for grunnbemanningen ved verftet, men man har fortsatt kapasitet til flere oppdrag.
De siste årene har Westcon investert mer enn 300 millioner kroner ved bedriftene i Ølen, Karmsund, Florø og Helgeland for å styrke posisjonen sin inn mot blant annet fiskeri, industri og forsvar.
– Vår strategi er å bygge aktivitet utover offshoremarkedet. Denne kontrakten viser at vi fortsatt er konkurransedyktige innen bygging av fiskebåter, eier Matre.