Jan Berge (t.v) og Thor Olaf Wiig i XL Bygg Berge Sag ser store muligheter i hyttemarkedet i Telemark. (Foto: Kari Aakra/Medvind24.no)

XL-Bygg Berge Sag AS har inngått avtale om å overta driften til BYGGI Haukeli på Edland og XL-Bygg Vinje Sag i Åmot. Satsingen på Edland og Åmot er en del av en strategisk satsing på vekst innen byggevarehandel.  

Med to nye byggevarebutikker i Vinje vil XL-BYGG Berge Sags butikker ligge en halvtime fra både Rauland, Hovden og Vågsli. – Det er både et stort marked for bygg og rehabilitering i forbindelse med de store hytteområdene i øvre Telemark. Ved å posisjonere oss med to nye utsalg i Vinje, vil vi nå få enda bedre tilgang til dette markedet og være mer tilgjengelige for både hyttebyggere og hytteeiere. Det er god aktivitet her i dag, noe som vi også ser vil fortsette de nærmeste år, sier daglig leder i XL-BYGG Berge Sag, Jan Berge, og viser til at Berge Sag gjennom mange år har vært svært aktive innen tomteutvikling og hyttebygging i denne regionen. Hovedanlegget til XL-BYGG Berge Sag ligger i Ølen i Vindafjord kommune, og har i tillegg et rendyrket profflager for avtalekunder sentralt i Haugesund. Til sammen har bedriften nærmere 40 ansatte, og omsatte for vel 165 millioner i fjor, heter det i en pressemelding fra Medvind 24. – XL-BYGG Berge Sag har hatt en svært god utvikling siden oppstarten, og vi ser frem til å kunne vokse ytterligere med disse nye anleggene som ligger i et spennende hytteområde, sier Berge. – Vi vil overta ansvaret for drift av de nye avdelingene fra nyttår, og forventer dermed en samlet omsetning av trelast og byggevarer på over 200 millioner neste år. Dette vil også innebære en betydelig økning i varesortimentet for de to avdelingene. Kombinert med precut-leveranser av byggesett til både hus og hytter fra eget anlegg i Ølen, er vi klar for markedet i Telemark, avslutter Jan Berge.