Renate Usken i TV-aksjonen 2016 håper næringslivet i Haugesundregionen stiller opp.

I fjor gav 7000 bedrifter penger til TV-aksjonen. Årets TV-aksjon håper å få med enda flere.   

Vi har sett ødeleggelsene i Homs. Sulten i Madaya. Menneskene som drives på flukt. Fortvilede barn, kvinner, familier. Fanget mellom frontlinjene. Vi har sett knust betong. Støv. Kulehull og store groper etter bombenedslag. Bildene av de ødelagte byene. Skoler med krater der barna pleide å få undervisning. Forlatte hjem som mangler vegger.  For krigens ofre er håpet en lastebil med Røde Kors- eller Røde Halvmåne-emblem. En pappeske med mat. En pakke nødhjelp med det aller mest nødvendige. Det er rent vann og medisiner.  Årets TV-aksjon skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – mennesker rammet av krig og konflikt. Røde Kors er mange steder den eneste hjelpeorganisasjonen som slipper til med humanitær hjelp. Gjennom TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker få livsviktig hjelp.     Mobiliserer næringslivet  -Målet er å få med flest mulig bedrifter på det som er verdens største dugnad, sier Tone Therese Paulsen, fylkesleder for TV-aksjonen i Rogaland.  Renate Usken i TV-aksjonen Rogaland arrangerer 19 oktober en ringestafett for Næringslivet på Sjøfartsdirektoratet I Haugesund. Her inviteres næringslivet i alle kommuner på Haugalandet til å delta. Haugesundregionens Næringsforening bidrar aktivt: -V i oppfordrer våre medlemmer til å delta på dugnaden», sier Egil Severeide i Næringsforeningen.  – Ingen bidrag er for små eller for store: dette handler om dugnad, tradisjoner og samfunnsansvar, og jeg er svært stolt av at Rogaland de siste 5 årene topper listen over det mest engasjerte næringslivet i TV-aksjons-sammenheng» Bedrifter kan gå inn på www.giverstafett.no og enkelt registrere et bidrag til Røde Kors TV-aksjonen NRK 2016 ved å trykke «Gi nå».