Londonruta i vinter skal flys med Small Planet.

– Billige engelske pund sammenlignet med den norske krona gjør at vi er veldig spente på hvordan folk på Haugalandet tar imot tilbudet om London-fly hver mandag og fredag i vinter, sier daglig leder i goTO, Odd Erik Salvesen til Jobb & Næring.

– Det er flere forhold som gjør at vi er svært optimistiske. For det første har folk i regionen gjennom mer enn ett tiår vist at de setter pris på å kunne reise direkte til London fra Helganes, sier Salvesen, som mener forholdet mellom pund og kroner vil forsterke dette. – I fjor på denne tiden var pundet oppe i nesten 13 kroner. I dag er pundet rundt 9,50. Det er en dramatisk forbedring som gjør det billigere for oss å reise til London. Oppstarten av Premier League gjør at vi regner med at mange fotball- interesserte vil bruke direkteflyet. Vi skal bruke Small Planet, og med Gatwick som flyplass blir det lettere å komme inn til byen. – Vil dere satse på å få briter til å komme til Haugesund? – Vi prøver, men på samme måte som det er blitt billigere for oss å reise til London, blir det dyrere for britene å reise hit. Men vi jobber med flere prosjekter. Blant annet prøver vi å få britiske grupper til å reise på skiferie, og Røldal bør være attraktivt. Men det tar lang tid å innarbeide dette, sier Salvesen til Jobb & Næring.