Torgeir Hellesen og Sykkelbyen Haugesund-Karmøy trør i gang høstkampanjen fra 15. august.

Sykkelbyen Haugesund-Karmøy avsluttet like før sommeren vårens sykkelkampanje, men fra 15. august er de i gang med en ny kampanje for å få flere til å bruke sykkelen.

– Vi har forsøkt litt ulike lengder på sykkelkampanjen etter at sykkelbyprosjektet startet opp, og i fjor ble det valgt en løsning med en kampanje som hadde en varighet på et halvt år. Da registrerte vi at mange av de som var med på våren ikke registrerte sykkelturer på høsten. Vi har derfor i år valgt å dele opp kampanjen i to, med en vår- og en høstkampanje, og håper at dette gir flere brukere, forteller prosjektleder i Sykkelbyen Haugesund-Karmøy Torgeir Hellesen – Hva må folk gjøre dersom de ønsker å være med på høstkampanjen da? – For å være med må en være over 16 år og bo, arbeide eller gå på skole i Haugesund eller fastlands-Karmøy. Dersom en gjør det kan en registrere seg på sykkelbyens nettside, eller laste ned sykkelbyens app og registrere seg der. Det er også på nettsiden eller app’en en kan registrere sine sykkelturer. For hver sykkeltur en person har registrert så har han eller hun ett lodd med i trekningen av hovedpremien som er et gavekort på kr. 5000,- fra Intersport i Haugesund. Det vi si at jo flere turer en sykler – jo større er muligheten for å vinne, sier Hellesen. Høstens sykkelkampanjen startet opp 15. august og avsluttes 14. oktober. I løpet av vårens sykkelkampanje, som gikk i perioden 18. april til 17. juni, ble det registrert en syklet distanse på i overkant av 60.000 km blant dem som var med i kampanjen. For hver uke i kampanjen ble det trukket ukevinnere blant de som har syklet den uka, men etter at kampanjen var avsluttet ble det foretatt trekning av hovedpremien i kampanjen. Den heldige vinneren ble Hilde Aksdal som kunne glede seg over å ha vunnet et gavekort på kr. 5000,- fra Intersport i Haugesund. De andre vinnerne som ble trukket ut var Harald Borgø, Eystein Lie, Dag Lanton, Rune Johansen og Bjarne Økland. Disse vant gavekort på kr. 1000,- og 500,-. Prosjektleder Torgeir Hellesen i Sykkelbyen Haugesund- Karmøy arbeider for å få flere til å velge sykkelen som transportmiddel og har følgende oppfordring å komme med: – Sykkel er et utrolig bra transportmiddel til de fleste gjøremål, og i tillegg er det bra for både helsen og lommeboka til de som velger å sykle. En kan vel si det slik at sykling gjør lommeboken din fetere og kroppen slankere, og det er vel noe de fleste ikke vil ha noe i mot, smiler Hellesen mens han avslutter med å oppfordre alle til å melde seg på høstens sykkelkampanje.