Roald Tellnes har nylig vist 20 av sine kunstverk på en utstilling i Xiamen i Kina.

Karmøy-kunstneren Roald Tellnes har i april hatt utstilling i Xiamen i Kina. Det var i forbind- else med åpningen av et nytt billedgalleri, Galleri Lanlan. Han var invitert sammen med flere andre kunstnere. Utstillingen hadde navnet Ocean culture og Tellnes viste 20 av sine kunstverk i Kina. Blant kunstverkene kineserne fikk se var ”Dans i tareskogen” og ”Havets gudinne”. – Det var et fantastisk område å besøke. Kunstnermiljøet i Kina er spennende, og vi fikk god kontakt med kolleger. I det området vi var er det blant annet et fantastisk billedhuggermiljø. Jeg arbeider for tiden med en skulptur som skal reises i Bergen. En skalamodell modellert i leire skal støp- es i gips og brukes som modell for den ferdige skulpturen som skal hugges i granitt. Jeg håper det kan gjøres i Kina. I området nær Xiamen som jeg besøkte, har de drevet med billedhugging i mer enn 1000 år. Derfor kan det være greit å få skulpturen hugget på disse billedhuggerverkstedene, sier Tellnes til Jobb & Næring.