Daglig leder Ole M. Granberg har en internasjonal stab. Her er siste skudd på stammen- brasilianske Henrique Leal, som har reist fra Rio til jobb på Bjoa.

Fra idylliske Bjoa tar hanskeprodusenten Granberg nye steg ut i den store verden. Dubai er neste mål.

-Vi posisjonerer oss nå i Dubai og ser et stort marked i landene rundt den Persiske Gulf. Vi er en betydelig aktør i det nordiske markedet, og har ambisjoner om å bli betydelige også på verdensmarkedet, sier daglig leder og eier Ole M. Granberg. – Vi har én stor kunde i regionen i dag, men vet at kundeporteføljen vil øke med tilstedeværelse i regionen. Det vil bli betydelig enklere å betjene kundene i denne regionen fra Dubai, framfor her fra Bjoa. Til Dubai er det kun tre dagers transport fra produksjonslagrene våre i Pakistan, mens det tar over tretti dager til lageret på Bjoa. Vi har sendt av gårde mange containere herfra også, men med lager i Dubai kan vi raskt betjene dette markedet, forteller Granberg. Han vil også betjene det nordafrikanske markedet fra Dubai – særlig land som Egypt, Marokko, Tunisia og Algerie. – Det vil være naturlig å betjene også de sørlige delene av Afrika derfra. Jeg besøkte nylig Sør-Afrika, og har stor tro på at vi også der vil få stor etterspørsel etter produktene våre, sier Granberg.

Red Dot Award
Fra kontor- og lagerlokalene på Bjoa styrer han en bedrift med produksjon i Pakistan og flere andre østlige land, og med et datterselskap i Sverige. Selskapet har satset sterkt på produktutvikling, og har to år på rad vunnet den prestisjefulle og verdens- kjente designprisen Red Dot Award. – Det er artig å tenke tilbake på Haugalands-konferansen hvor min kone hadde et foredrag for noen få år siden.   Den gangen var vi ikke kommet langt innenfor produktdesign – for å si det forsiktig. Det var mange flinke mennesker der som snakket om design den dagen, men det er utrolig artig å se i ettertid at det var vi i Granberg som klarte å komme oss til Essen, sier Ole M. Granberg. Han opplever stor oppmerksomhet rundt bedriften fra kunder og konkurrenter over hele verden. Konsernomsetningen ble i fjor ca.  240 millioner kroner, bedriften har 32 ansatte på Bjoa  og vokser stadig. -Vi er nok en oppkjøpskandidat og har hatt flere henvendelser fra store selskaper som kan tenke seg å handle. Men vi vil være selvstendige og drive her fra Bjoa så lenge vi kan, sier Granberg og minner om at det var hans far Paul som startet hanskebedrift- en for over 55 år siden. -Jeg er født inn i bedriften og var med far fra jeg var liten gutt. Det kan være vanskelig å rekruttere toppkvalifiserte folk til en så liten bygd som Bjoa, men vi har vært utrolig heldige. Vi har mange flinke medarbeidere med solid utdannelse både fra Norge og utlandet, og føler vi er godt rustet til å ta nye steg globalt, sier Granberg. Internasjonal stab Granbergs internasjonaliseringsiver gjenspegler seg i den stadig økende arbeidsstokken. Det er ingen tilfeldighet at det går mye på engelsk rundt lunsjbordet på Bjoa; her er ansatte fra seks nasjoner; Litauen, Hvite-Russland, Polen, Filippinene, Brasil og Norge. Vi har mange flinke folk; som f.eks. en supply chain analyst fra Hviterussland; en kvinnelig medarbeider med Master i logistikk fra Høgskolen i Molde og to fra Litauen som jobber med eksport. Fra Litauen kommer også designeren vår, Virginijus Urbelis, som to år på rad nå har gjort sitt til at vi har vunnet Red Dot Award. Siste skudd på stammen er en brasiliansk markedssjef som har det globale markedsføringsansvaret for bedriften. Henrique Leal  har bred erfaring innenfor internasjonal markedsføring, og har bare ei uke bak seg i firmaet på Bjoa da «Jobb & Næring» er på besøk en tidlig aprildag. Han kom over annonsen på LinkedIn og fattet interesse av to grunner; et spennende selskap med globale ambisjoner og et spennende land. -Norge er et eksotisk land med vennlige folk og nydelig natur. Det er så flott her, sier Henrique, og ser ut over den vakre fjorden som rammer inn Kvinnherad-landskapet på den andre sida. Han har allerede vært ute og padlet, ja til og med badet, riktignok med våtdrakt på. Han har også skaffet seg leilighet i Ølen og gleder seg til sommeren og til å utforske landet og naturen.