Veidekke-sjef Ove Nedrebø har grunn til å smile. Selskapet skal bygge Hydros pilotanlegg på Karmøy- en kontrakt verd knapt en halv milliard kroner!

Veidekke har nok en gang halt i land en stor og prestisjetung kontrakt. Det skaper aktivitet i et arbeidsmarked som trenger stimulans. Veidekke blir månedens bedrift i Jobb & Næring for april. Veidekke-sjef Ove Nedrebø har grunn til å smile. Selskapet skal bygge Hydros pilotanlegg på Karmøy- en kontrakt verd knapt en halv milliard kroner!

Ny elektrolysehall, nytt likeretterbygg, ny anode servicebygg og diverse arbeider på Hydros nye fabrikk på Karmøy; det er hva storkontrakten innebærer for Veidekke Entreprenør. 475 millioner kroner lyder den på, og arbeidet skal startes umiddelbart. 150 årsverk blir engasjert i knapt to år, de fleste av dem fra Veidekkes avdeling i Haugesund. I tillegg kommer oppdrag til lokale underleverandører. – Vi er stolte over å ha fått denne kontrakten. Anbudsteamet vårt har jobbet steinhardt, og det blir tøff mobilisering fremover. Men vi kan spille på hele Veidekkes register og hente kompetanse der vi finner den, sier distriktsleder Ove Nedrebø. Et areal på rundt 20.000 kvadratmeter skal nå bygges ut. Det tilsvarer vel tre store fotballbaner. 28.000 kubikkmeter betong, 2700 tonn armering og 3500 tonn konstruksjonsstål skal på plass. For hele regionen er dette et prosjekt som skaper optimisme og forventning, sier HN-direktør Egil Severeide.