Fornøyde ansatte når Dykkerhuset nå står ferdig på Husøy. Fra venstre Geir Eike, Synnøve Sandhåland og Bjørn Arve Utseth.

Techno Dive på plass i det nye og spesialtilpassede Dykkerhuset på Husøyvegen 153.

Techno Dive opererer over hele verden og tilbyr kunder i olje og gassindustrien spesial- tilpassede dykkertjenester hvor det måtte være. TD har egne kontorer i Brasil og åpner i disse dager base på Las Palmas hvor vi sitter sammen med Coast Center Base fra Bergen. Techno Dive er godkjent og sertifisert av alle relevante klasseselskaper og har i år hatt oppdrag i Colombia, Texas, Singapore, Malaysia, Skottland, Orkenøyene og selvsagt her hjemme i Norge. Dykkingen vår foregår i henhold til Norsok U-103 og Arbeidstilsynets regelverk når dette kreves og 4 komplette nyere dykker systemer med trykk kamre står til enhver tid sertifiserte og klare på vår base her på Husøy. Vi har i de seneste to årene også investert i 14 helt nye og sikre/datastyrte løftesystemer kalt Strand Jacks fra Enerpac i Holland. Disse bruker vi verden rundt til løfteoperasjoner over og under vann, f.eks. ved truster skifter på rigger og skip. Siden offshorebransjen har vært og er en svært viktig del av markedet vårt, og vi utfører oppdrag for offshorekunder over hele verden, er det klart at også vi akkurat nå merker at det er færre oppdrag i denne sektoren. Nettopp derfor er det viktig at vi har skaffet oss flere bein å stå på. Det viktigste er at vi har hatt et gjennombrudd med oppdrag til oppdretts-næringen langs kysten, og vi har fått fasteoppdrag for et tjuetalls oppdrettsanlegg hovedsakelig i Hordaland. Vi har imidlertid ambisjoner om å tilby våre tjenester til flere kunder og har planer klar for dette. Det er daglig leder i Techno Dive, Bjørn Utseth som sier dette. Avaldsnesfirmaet, som er det eldste fremdeles arbeidende norskeide dykkerfirmaet for Olje og Gassindustrien i Norge, har sine røtter helt tilbake til 1976 hvor selskapet hadde base på Mågerø Fort utenfor Tønsberg. Techno Dive kom til Haugesund i slutten av 1980-årene og har tidligere leid lokaler flere steder i Haugesundsområdet. I 1999 flyttet Techno Dive inn i leide lokaler på Husøy og har vært her i dette Industriområde siden. – I disse dager er de imidlertid på plass i eget nybygg i Husøyvegen 153, og det er en stolt og godt fornøyd Utseth som viser fram nybygget, som bærer det passende navnet Dykkerhuset. Bygget er i alt på 1200 kvadratmeter hvorav 400 kvadratmeter er kontor- og administrasjon, mens 800 kvadrat rommer lager- og verkstedhall. Inne i denne hallen er man i full gang med å utruste det nyeste av Techno Dives tre dykkerfartøyer. Det bærer navnet Eldrid, og er i likhet med de to andre båtene oppkalt etter Bjørn Utseths døtre og kone, Line og Kristin. Disse fartøyene er permanent ute på dykkeoppdrag for Techno Dives kunder. Techno Dive har planer om å ha 5 båter i drift innen april 2017. For oppdrettsavdelingen holdes det også for tiden på med å bygge en base på Askvik ved Os. Med andre ord travle tider i en ny og spennende bransje