Kurt Roar Vilhelmsen (t.h.) på besøk hos Pacific Radiance Ltd. Offshorerederiet holder til i Singapore, og er av de aller største i Asia med 130 skip. Her er Vilhelmsen sammen med finansdirektør Loo Leong.

– Selv om det er harde tider i offshorenæringen, er ikke bildet bare svart. Vi gjør det selvfølgelig bedre i gode tider, men med hardt arbeid finner vi også muligheter nå i tøffe tider. De fleste rederier har investeringsstopp, men vi lykkes likevel gjennom hardt arbeid med fleksible betalingsmodeller og leveringsmodeller. Derfor kommer vi i mål med flere salg på tross av de tøffe tidene. De som velger de å investere i vår software, får et verktøy som hjelper dem med å kutte kostnader gjennom å jobbe smartere.
Det er administrerende direktør Kurt Roar Vilhelmsen i UniSea som sier dette til Jobb & Næring.

De 23 ansatte i Skudenesfirmaet skapte en omsetning på 42 millioner kroner i 2015, og slo dermed rekorden fra 2014 med et par millioner kroner.
– Selv om offshorenæringen har det tøft, opplever vi vekst i mange land. Dette gjelder blant annet i Asia, hvor vi gleder oss over at Pacific Radiance, ett av de ledende offshorerederiene i Østen, velger å investere i vår programvare, sier Vilhelmsen.
UniSea lever av å levere software som hjelper rederiansatte om bord og på land å jobbe smartere med bedre samhandling.
– Rederiene nedbemanner og legger skip i opplag. Men kundene krever samme oppfølging og rapportering. Før kunne man ansette seg ut av kravene ved å ta inn flere folk, spesielt i land utenfor Norge. Nå må man jobbe smartere og få til mer med færre ansatte. Der ligger UniSea´s muligheter fremover, sier Vilhelmsen, som forteller at beslutningene hos kundene tar lenger tid nå.
– Men vi gleder oss når vi får nye kunder. For kort tid siden inngikk vi avtale med Awilco LNG, som er et rederi i Wilhelmsen-gruppen. Rederiet, som holder til i Oslo, eier og driver fire store LNG-tankere. Nå skal de effektivisere driften ved hjelp av våre datasystemer, forteller Kurt Roar Vilhelmsen til Jobb & Næring.