Verdens største lekter, nederlandske H – 851 har ankommet Bøvågen. Her skal den etter planen ligge til sommeren 2017.

Dårlige tider innen offshore og skipsfart gjør at Karmsund Havnevesen har mye å gjøre. Trygge opplagsplasser for skip uten oppdrag er god butikk. Ikke bare for Karmsund havn, men også for mange små og store lokale bedrifter som får ulike oppdrag.

Midt i januar kom verdens største lekter, H – 851 til Bøvågen. H ´en står for Heerema, et nederlandsk selskap som er et av verdens største entreprenørselskaper offshore. Lekteren skal etter planen ligge på Bøvågen til sommeren 2017 da den skal frakte understellet til Johan Sverdrup-plattformen fra verftet i Verdal til Johan Sverdrupfeltet i Nordsjøen. Gigantlekteten er 260 meter lang og 70 meter bred, og eies av Heerema Marine Contractors i Nederland.

Karmsund Havnevesen med havnedirektør Tore Gautesen i spissen blir månedens bedrift for januar 2016. Foto Jørgen Freim.
Karmsund Havnevesen med havnedirektør Tore Gautesen i spissen blir månedens bedrift for januar 2016. Foto Jørgen Freim.

Innsatsen for å markedsføre Karmsund Havn internasjonalt gjør at Karmsund Havnevesen er valgt til månedens bedrift i Jobb & Næring for januar. I hver utgave vil vi plukke ut en bedrift som blir månedens bedrift. Tilsammen blir dette 10 kandidater gjennom 2016. I denne utgaven av Jobb & Næring kan du lese om at Knutsen OAS Shipping ble kåret til årets bedrift i J&N for 2015.